Finn ett fel?

Jag har försökt ta två så lika bilder som möjligt för att skillnaden skall bli som mest rättvis.



Veckans träning

I måndags var det en ganska lugn dag med orientering på förmiddagen, simning 500m i tisdags, nattorientering under onsdagen, orientering 5km på fredag förmiddag och därefter har det tyvärr inte varit någon tid för att gå till Gymmet under helgen. Måste se till att hinna med det nästa helg!


Cykelhjälm på spinning!

När jag  var och simmade i onsdags (?) och gick förbi spinningrummet var jag tvungen att titta två gånger...det var en dam med cykelhjälm på sig! sjukt kul måste jag säga!
Nu har jag sett allt ;)


Idol 2010

Sitter och tittar på Idol lite halvtomhalvt och har konstaterat sen nån vecka tillbaka (har inte följt programmet slaviskt) Att en av killarna (Geir Rönning) ser ut som Tobbe trollkarl, fast äldre...Håller du inte med?


Nyfiken i en strut...

....får veta till slut!

Var ju så klart tvungen att söka lite på den där snubben som mailat mig.
Hittade "hans" fb sida där det fanns en bild. Om det är han vågar jag inte svara för, då det var en annan skapare för den gruppen man kunde gå med i under hans namn. Jag nöjde mig inte med det lilla då det bara var samma mail där som jag hade fått, fast på norska/danska. Så jag googlade på hans namn och fick upp massa om scamspam.

En tjej hade fått ungefär samma mail från samma man och skrev;

"Hello, I am Miss Young. I received the following email. It is a socalled "Advance Fee Fraud" letter, where I am promised millions for my assistance. These stories are all lies, and if I respond, sooner or later I will be asked to pay a fee. If I pay, another fee will quickly come up, and it will continue that way until I give up or run out of money. I will never see the millions, because they never existed. "

Får ni nåt brev av den här mannen bör ni alltså radera det direkt, jag hoppas verkligen inte att han lyckats lura alltför många människor! Men av de svenska bloggarna jag hittat in på som skrivit om det här verkar det som att samtliga förstått vad det handlar om.


Hr. Patrick K. W Chan

Den här typen av mail kallas för Nigeriabrev (ursprungligen kom breven från Nigeria). Det är ett spam som från början mest företagsledare fick, och då även via fax och även via brev. Nu dominerar mailen och det är vanligt att även vanliga människor får den här typen av mail. På engelska används begreppen Advance fee fraud, Nigerian money transfer fraud, Nigerian scam, 419 scam eller 419 fraud.


Konstigt mail!

För ett tag sedan fick jag ett väldigt konstigt mail av någon snubbe...Har du hört talas om det här innan? jag har ingen aning om vad det kan handla om nämligen och tycker att det verkar skumt.

"Förslag till överföring av medel,

Det är förståeligt att du kan vara lite orolig eftersom
du inte känner mig, men jag har en lukrativ affärsverksamhet
förslag av ömsesidigt intresse att dela med dig. Jag fick din referens
i mitt sökande efter någon som passar min föreslagna affärsförbindelsen.
Jag är Mr. Patrick K. W. Chan, verksamhetschef för Hang Seng Bank Ltd,
Sai Wan Branch, Hong Kong. Jag behöver att du hjälper mig att utföra en
affärsprojekt från Hong Kong till ditt land. Det innebär att överföring av
pengar. Allt som rör denna transaktion skall juridiskt göras utan problem.

När pengarna har framgångsrikt överförts till ditt konto, kommer vi att dela
den rapport som skall antas av oss båda. Kontakta mig på min e-postadress
([email protected]) Jag kommer att ge ytterligare information
om hur omedelbart jag får ett positivt svar från dig.

Varma hälsningar,
E-post: [email protected]
Mr. Patrick K. W. Chan

Simning

Idag kom vi iväg några stycken till Ljungsbro där badhuset ligger och simmade 1km. Riktigt skönt känns det i kroppen, och två viktiga tillägg är väl bastun och bubbelpoolen som var välförtjänat efteråt!

Fälttest

Jag fullkomligt HATAR att springa fälttest! Jag är ju helt slut efter bara två varv runt banan (är fyra varv man skall springa) och kan knappt andas vilket gör att det låter som om jag försöker imitera någon tysk porrskådis.
Att jag skriker under spurten får jag nog bjuda på, that's just me....sista kraften skall ut och jag ser det som att huvudsaken är att man faktiskt inte avbryter och gör sitt bästa även om man vet att inte tidskravet hålls.
Befälet som kom fram och sa att det var bra jobbat av migkanske jag borde be om ursäkt däremot när han är snäll och säger en sån sak medan jag nekar och får ur mig ett; 
 "Nej det var det inte alls, jag klarade ju inte tiden". när jag stod framåtlutad och precis gått i mål Eftersom jag inte såg vem han var riktigt utan bara att han hade uniform och mörkt (?) hår under en millisekund har jag inte mkt att gå på...Men jag hoppas han förstod mig...
Nu jävlar skall det tränas inför nästa gång!

Stupad soldat i Afghanistan



Tankarna går till familjen, anhöriga och de två andra som skadades samtidigt

Utbildningsstart!

Nu har vi äntligen hämtat ut det mesta av den utrustning och materiell som vi skall ha, så nu verkar det sätta igång på riktigt. (Bara sjätte veckan in på utbildningen).
Det har blivit skjutningar tis-tors med lite olika övningar på bana. Vi har även haft schemalagd fys och genomgång av vårdhallarna. Det var inte samma längtan av att komma hem igår även om det var väldigt skönt att det var fredag och ett par dagars ledighet. Inte heller samma typ av söndagsångest, utan en helt annan...fättest väntar på måndag förmiddag! Men jag får väl försöka lugna mig med att det inte är ett examinationstillfälle utan ett provtillfälle. Och med tanke på hur lite jag har kunnat träna (ingenting) under sommaren så är jag glad ifall jag orkar jogga hela rundan, men hade varit glad ifall jag iaf klarar springa på under 12 minuter.
Kravet ligger på 11.30.

Träning v.41

Den här veckan har det blivit ganska varierad träning. På måndagen var det orientering runt 7km löpspår där vi skulle lära oss att stega avstånd och hitta kontrollerna utefter det och hur vi mätt på kartan.
Tisdagen blev det vila och onsdagen var tanken för löpning men hela området var nedsläckt pga en övning som pågick och det fick bli 40min powerwalk istället.
Under torsdagen slutade vi skjuta lite tidigare och hade egenfys. Min grupp körde stridshinderbanan tillsammans två varv och försökte hitta tekniker som kommer göra att vi tjänar in tid när det är dags för tidtagningarna senare. Fredagen blev det marschträning ca 1h 15min med packning och stridsutrustningen påtagen.
Kort sammanfattning! Hade tänkt att simma idag men det blir nog tyvärr att tiden rinner iväg så får nog vänta med det tills imorgon istället.

Fick tillbaka träningsdagboken också där vi skulle ha skrivit Huvudmål samt delmål. "Bra och konkreta mål".
Nu är det bara att fortsätta sätta upp en planering för hur jag skall nå det här också!


Ladies Night

Igår tog jag tåget till Göteborg där jag mötte upp Emelie och hennes två äldre systrar för att hitta en restaurang att äta på och sen gå på Ladies night i Skandinavium.
9.000 tjejer var på plats för att titta på Martin stenmark, Brolle, Stephen Simmonds, Måns Möller och andreas Johnsson med 4 stycken dansare och några som skötte musiken.
Det var en riktigt bra show och jag måste nog erkänna att efter den halvnakna städdansen med massage av tjej ur publiken gillade jag Måns beskrivning av Ben & Jerrys beroende.
Och den där Stephen Simmonds...honom skulle jag nog kunna gifta mig lite med. Det är ingen man skulle skämmas över för att visa upp hos föräldrarna! Risken finns ju bara att till och med Pappa skulle konvertera =P
Tack Mamma Eva för biljetten! Den får du tillbaka på annat vis en dag =)




Stressimning

Nu har jag alltså börjat ta mig till simhallen. Men bara korta pass dessvärre... den här gången blev jag lite fast i ett samtal hemma och kom iväg lite senare än jag tänkt mig, men 600m är bättre än inga meter alls!
Och ren och fin blev jag tills det var dags att ta tåget mot Göteborg! Nästa vecka får det bli iaf 1km simning!


Kände mig stark!

Igår var jag iväg en sväng på gymmet. Kändes riktigt bra både med crossfiten som jag körde 10min uppvärmning på och jag kände mig stark när det var dags att börja med helkroppsövningarna. Jag hade en del energi och tänkte att jag skulle springa 2km på löpbandet för att se lite hur jag ligger till. Men jag ändrade mig ganska snart då skosnörena gick upp hela tiden, livsfarligt! Sprang 1km i vad jag tyckte kändes snabbt. Men det tog ändå ungefär 5min och 30 sekunder....Om jag skall räkna det på vad jag måste klara fälttestet på har jag 30 sekunder till godo...men jag orkar ju aldrig springa SÅ sabbt med all utrustning i dagsläget. Funderar på att springa ner till förrådet för att hämta ut ett kroppsskydd så att man kan börja någonstans. Man blir ju bra på det man tränar!

På kvällen sen simmade jag 700m, mer hann jag inte innan det stängde. Tog knappt 20min men det var riktigt skönt! Varför simmar jag inte oftare? Och att vara där så sent när de flesta har åkt hem var riktigt skönt! Det var jag och en person till som delade på bassängen. Vardagslyx =)


Blev ingen simning

Tanken idag var att gå och simma under kvällen, men det vart lite väl sent ute när jag började kolla på öppettiderna. Trodde att det var öppet längre än vad det var. Blev en timmes powerwalk istället. Skönt att komma ut och röra på sig lite! Imorgon blir det gym på förmiddagen och simning under kvällen (Kvällsöppet!). Får ju ta igen det som jag tappade under dagen!

I övrigt skall jag försöka få klart på allting som skall ordnas inför tillbakaresan till Kvarn på söndag.

- Fixa en SoldF
- Göra klart samtliga hemstudieuppgifter 
- Rensa klart gästrummet
- Posta brev
- Köpa en antennsladd
- Boka tågbiljetter

...Kan ju börja i den änden iaf så får vi se hur långt jag kommer =)


Nya fönster!

Äntligen har jag satt igång med att försöka komma i ordning här hemma. Har ju bara bott här sen 1 juni så det är väl på tiden kanske. Men man skall ju ha tid för det också, och pengar såklart. Men det är bättre att det tar lång tid och blir fint istället för att man köper på sig massa saker som man ångrar och inte vill ha kvar sen.
Har börjat "utifrån" och tänker gå inåt vardagsrummet för att sen fortsätta till övriga lägenheten.



Köpte fina gardiner på Edvins corner som jag spanat in ett litet tag. Två blomkrukor med likadana växter i, en båt, och två ljusstakar med ljus på Hem & Hobby. Det runda bordet är från Two faces i Värnamo. Fatet har jag fått i present och stenarna har jag tagit hem från Grekland.

Nu letar jag efter ett soffbord och en tv-bänk!


Halvdöd hund

Skulle ge mig ut för att springa en runda i förrgår. Så fort Hampus såg att jag bytt om til träningskläder blev han helt till sig och studsade omkring i huset. Eftersom jag inte har världshistoriens bästa kondis (än) och han såg så glad ut när han märkte att nåt var på gång fick han såklart följa med! Han har ju dessutom varit bra draghjälp tidigare och tycker det är roligt att komma ut.

En runda på en halvtimme hade jag tänkt mig...

Det började bra och vi sprang på en grusväg som går längs sjön. Jag som inte har varit hemma på ett tag och inte heller sprungit/gått åt det hållet på väldigt länge upptäckte en helt ny väg som jag tyckte såg fin ut. Den fortsatte en bit och till slut kom jag ut till en korsning. Vid det här laget hade Hampus börjat bli lite trött och vi hade bytt rollen som draghjälp. Men nu när vi kommit så långt måste det ju finnas nån väg som leder hemåt. Till höger fanns en väg med en tunnel som jag sprang under, men kom på mig med att faktiskt inte sprungit under någon tunnel tidigare och att det kanske skulle dröja tills nästa kom och vände. Möter en bil och tänker att gubben nog är på väg hem, så det kändes rätt.

Börjar gå eftersom Hampus sackar efter mer och mer.
Till slut kommer vi fram till en liten gård. Där tar allting slut och det är bara skog och hagar runtomkring! En skylt kanske varit på sin plats längre bort om att det är återvändsgränd? Men man kanske inte sysslar med att sätta upp sånt mitt ute i ingenstans?

Hampus låtsas hitta nåt intressant i busken och han får nosa en liten stund innan vi börjar gå vägen tillbaka. Men trött som han är och snäll som jag är lyfter jag upp honom och bär en bit. Tur att vägen inte var trafikerad! Hur hade det sett ut!?

Efter en liten stund får han hoppa ner, det är ju ingen chihuaua jag har att göra med...
Vi går mestadels och tar samma väg tillbaka hem igen, tankarna om att ringa pappa för att plocka upp oss for runt en del i huvudet, men eftersom jag inte visste riktigt vart vi var hade det ändå inte blivit lätt för honom att hitta oss.
Hampus hittar istället ett dike med vatten som han klättrar ner till och dricker lite av för att sen ställa sig i och därefter kravla sig uppför branten.

Väl hemma en timme senare, tar jag med honom till spolspiltan i stallet där det finns varmvatten och hästschampo och badar av all lera som han samlat på sig i diket. Sen la han sig i "korgen" och låg där några timmar helt utmattad stackaren. Jag trodde nästan han skulle tuppa av ett tag. Har han blivit så gammal? För så jobbig var inte rundan vi tog...Han orkade knappt äta upp sin dentastix.
När han var yngre kunde jag sätta på mig inlines och "tolka" efter, livsfarligt men väldigt roligt!







När jag kom hem från Dianna vid halv tio var han pigg och glad igen, det kändes skönt!




Sjungande män

Inatt hade jag flera sjungande män utanför mitt fönster. Prinsessorna i alla sagor har oftast bara en snubbe som står och sjunger för henne nedanför balkongen/fönstret, med en banjo i handen. Jag hade en hel kör! 
Skall jag känna mig hedrad? Borde jag gått ut på balkongen och ropat tack? Jag kanske borde kastat mig över dom...eller för att få det att låta lite mer modernt; stagedivat rakt ut? För jag är ju såklart övertygad om att allihop var och är djupt förälskade i mig........
eller...Så var det egentligen bara en drös fulla killar som var på väg hem från krogen och x antal gånger skrålade; "Alla heter Glenn i Göteborg" 

En helt vanlig torsdag i Skövde med andra ord!

Hemmagjord hallonglass


Hallonglass iglas skål med färska hallon
Hemmagjord glass
är ju så himla gott! Och nej, det behövs ingen glassmaskin för att göra det. Allt du behöver är en elvisp, ett eluttag, rätt ingredienser och tio minuter över.

3dl vispgrädde
3 ägg (gulan)
3msk florsocker
1-1.5dl hallonsylt
300-350g hallon


- Vispa grädden, tillsätt ägg, florsocker och sylt och vispa nån minut extra

- Tillsätt hallonen och rör om

- Häll upp i en form eller plastburk och ställ in i frysen ca 4h

- Rör gärna om i början ett par gånger för att inte hallonen skall hamna på botten (beroende på hur hela du valt att dom skall vara)


- Att tina glassen tar ca 30min i rumstemp eller 2h i kylskåp

Mkt svårare än så är det inte! Det ser lite festligare ut ifall du serverar med hallon när du har besök, annars är det minst lika gott utan! Hoppas det smakar!






Vart tog du vägen?

Solen ser ut att vara långt härifrån just nu. Fan. Jag som hade tänkt ge mig ut och springa nu på förmiddagen och sen ta en skön långpromenad senare på eftermiddagen. Skall man behöva kolla vädret och planera sin träning utefter det? Fast det kanske bara är bra om det är molingt, då är det inte lika mkt folk som är ute och hör mig flåsa omkring som en brunstig älgko med astma =)

Springande Älg

RSS 2.0