Vem vill vara en gitarrnörd?

När jag var drygt två önskade jag mig mitt första trumset. Och jag fick ett, av plast, en leksak...Det var ju inte riktigt det jag hade önskat mig. Jag hade ju fått syn på ett riktigt och önskade mig ett likadant! Jag minns inte mkt av den här händelsen själv, kanske lika bra så otacksam som jag uppenbarligen var.
Men jag minns att jag i flera år ville lära mig att spela trummor. Med ord som; det låter för mkt, vart skulle du öva? och du kommer tröttna, la jag väl så småningom tankarna på is.
Jag hade dessutom andra intressen som tog mkt tid. Men vem vill inte kunna rocka loss med ett trumsolo?

Jag minns att min mamma föreslog att jag kunde lära mig spela gitarr, det är ett trevligt instrument som man kan ha nytta av, det går ju dessutom ta med sig överallt. Och sitter man tex vid en sjö och grillar är det ju mysigt att plocka fram gitarren och spela lite.
Men hallå hur nördigt är inte det då? Jag ville ju inte spela nåt sånt töntigt instrument och folk skulle ju bara skratta om jag satte igång att spela! Man gör inte så! Trummor, det hade vart nåt annat det...
Jag gick fortfarande på mellanstadiet när det här samtalet ägde rum. Idag, ganska många år senare, har min bror börjat spela elgitarr och har blivit riktigt duktig på kort tid. Jag har kompisar som kan spela gitarr och som inte drar sig för att plocka fram den och dessutom sjunga till.
Och där sitter jag som ett fån, imponerad, lite avundsjuk och önskar att jag också kunde! 
Så summan av kardemumman, vem är det som egentligen vill vara en "gitarrnörd"?


Tillfredsställd

Idag har jag varit i Jönköping, skulle på återbesök hos läkaren och efter det tyckte jag att om jag nu tagit mig ända dit upp så är det ju inte lönt att åka direkt hem utan får ju spendera en timme eller två på stan också.
Två par byxor, en skjorta och en body rikare var jag när jag körde därifrån.
Body, det har jag nog inte haft sen jag var en liten bebis!
Och som vanligt efter att en person av kvinnligt kön har vart iväg och shoppat är man mest tillfredsställd när man kommer hem igen, ågren, vad är det?


Hemma i tryggt förvar

Det har varit en riktigt bra helg! Festen i lördags är nåt som borde göras om, snart!
När jag ändå var i stan passade jag på att försöka hitta nån ledig lägenhet men åkte därifrån utan nåt resultat.
Gjorde sista testerna för specialistofficer under måndagseftermiddagen också. Professionsintervju samt psykolog.
Kändes bättre än förra året men vi får väl se vad resultatet blir när det kommer i slutet av juni sen.


Då bär det av igen

Igår kom jag fram till Katrine i Göteborg. Kul att ses igen efter att inte träffats sen i julas. Som jag skrev i tidigare inlägg blev det prat om både det ena och det andra och som förutspått met det andra.
Nu under dagen är det bestämt att vi skall ta tåget till Skövde. Kul att träffa alla därifrån igen!
Min mor har förstått at jag gått och laddat inför den här helgen hela veckan och var nästan lite orolig innan jag åkte igår. Men det är lugnt Mamma! Om det mot förmodan skulle gå åt skogen med nåt har jag syster Katrine med mig!

Pizza

Nu är det mer än ett faktum, jag måste hitta en lägenhet! Annars kommer jag bli tjock inom en snar framtid!
Jag som precis lyckats gå ner tio kilo vill ju inte gå upp dom det första jag gör när jag kommit hem.
Har varit trött på sallad och ville knappt ta av gurkorna i slutet, rödbetor som varit en storfavorit känner jag inte heller speciellt starkt för längre, tyvärr. Men med nyttig mat på regelbundna tider och en del träning så gick det ganska bra för mig ett tag!
Nu när jag kom hem fick jag en förkylning och gjorde samtidigt ett besök hos läkaren som bestämt att jag inte får springa eller ens få upp nån puls på en månads tid. 
Det lilla problemet är min mamma som lagar jättegod mat och bakar gott bröd hela tiden. Det hade ju gått bra bara jag fick röra på mig ordentligt, jag vill ju ut och springa nu när jag äntligen kommit igång ordentligt!

Var väldigt glad för ett par veckor sedan när jag sprang min första mil och gjorde det under timmen. När jag sprang min andra mil några dagar senare, efter att ha jobbat hela natten, tog jag brons med bara 7 poäng från silver i Fm-Atlet. Det kändes väldigt bra då mitt mål egentligen vara att klara springa hela milen och få den klockad på en plan sträcka (och plant var det, vi sprang på en flygraka fram och tillbaka med 2km intervaller). Skall försöka mig på guldet till hösten om det finns möjlighet. Då har man hunnit träna upp både löpningen och styrkan! Framförallt kommer jag ha bättre förutsättningar än efter att ha jobbat en hel natt!
Och mål är alltid bra, då blir man mer motiverad att fortsätta när det känns lite trögt!
Just nu har jag en massa motivation som vill ut och funderar på att köpa nya löpskor redan i helgen! Man skall ju byta minst en gång per år sägs det, jag köpte mina sommaren 06 innan jag ryckte in i lumpen så det är väl dags att byta nu! 
Och nu ringde pappa och frågade vad för pizza alla ville ha...vad skall man säga? Mums och tack för maten är nog en bra början. Det andra, det tar vi hand om i mitten av maj!
 

ImagePizza - Online Delivery

Äntligen fredag!

Äntligen fredag! Jag undrar hur många mer än jag som har det som rubrik idag. Ikväll bär det av med tåget mot Göteborg i alla fall. Skall träffa Katrine som jag inte sett sen innan jul på min första leave. Även om vi haft telefonkontakt under tiden är det ju inte samma sak. Kan tro det blir en del prat om både det ena och det andra... det brukar oftast falla in på det andra.
Blir en lugn kväll för att imorgon ta tåget till Skövde och gå på Lillrotens fest, kanske borde köpa en inflyttningspresent eller nåt till honom så att man inte är alltför oartig? Minns inte om jag redan har gjort det men bättre två än ingen i såfall =)

Dagen kommer gå åt till att packa och jag talar för många tjejer när jag säger att det är jobbigt. Vad skall jag ha på mig för kläder egentligen!? Det blir alltid för mycket och "den här gången skall jag inte lägga ner för mkt, det tar bara massa plats och jag använder inte hälften", är en mening jag sagt till mig själv både en och två gånger.
Jag har nog bara lyckats en gång egentligen och det var när jag var på Kreta i somras, då lyckades jag packa ganska lagom. En gång jag minns på 23 år, bra jobbat!


Lägenhet

Sitter och letar lägenheter i Skövde. Finns inte jättemkt som är intressant ute just nu tyvärr.
Det finns några stycken men då ligger lägenheten antingen för långt bort från centrum eller har tokhög hyra.
Eftersom jag inte har någon bil och inte planerat att skaffa någon ännu krävs det att det är nära till allt. Jag bodde på Östermalm innan som egentligen inte är långt ifrån centrum, men blir ens cykel stulen och närmsta matbutik är 2km bort, då orkar man ju knappt storhandla precis!
Har anmält intresse på två lägenheter, får se hur stor chansen är på någon av dem!
Håll tummarna!


Charmtrollen på Sjöhemmet

Fick en bild av mamma på två söta killar som bor här hemma. Den ena är Charm som föl och den andra är min bror (Bilden är tagen sommaren 2007). Charm är fortfarande lika gosig som på bilden men lite större, min bror har också vuxit och blivit över 170cm lång, fått mörkare röst och kör moped...Det var ju inte längesen jag gjorde det! Och nu är det dessutom 5 år sen jag fick körkort för bil, ni hör ju själva att tiden går för fort.
Jag får väl se det som att jag haft väldigt roligt på vägen om inte annat!


Att tillfredsställa en kvinna

Enligt en ny undersökning krävs det en längd på 8.5cm och en bredd på 5.4 cm
för att helt kunna tillfredsställa en kvinna...



Och det spelar ingen som helst roll om det är VISA eller Mastercard =)





Var bara tvungen att kopiera texten efter att ha läst den på en annan blogg. http://egoinasmamma.nu/
Hon verkar vara en rolig prick! Jag borde kanske läsa lite mer bloggar framöver, inte gjort det så mkt utan får mest frågan av min syster hela tiden "Har du läst *** blogg?" om olika bloggar hon läser.
Tack o Hej!




Dyngåt och hur helig som helst!

Dyngkåt och hur helig som helst! Det här kommer bli kanon! Mia Skäringer är riktigt bra. Eller rolig kanske är ett bättre lämpat ord. Såg ett avsnitt av Solsidan när jag var hemma på leave där hon också är med, klockrent program och jag förstår att det är många som följt det varje vecka den senaste tiden.
Gjorde min nästan dagliga statusuppdatering på facebook (du är också "fast" i skiten så säg ingenting) och fick ju genast en kommentar. "dyngkåt...bajskåt? Låter som en givande föreställning"  Jo det är ju verkligen det man tänker först på....typiskt killar va ;)





En rolig och sorglig föreställning om att vara kvinna, av och med Mia Skäringer!

Skrattet och gråten har alltid haft nära till varandra i Mias värld. Det blir som vanligt inga oneliners, istället fastnar skrattet i halsen. Som när vi får veta hur Gulletussan blev Gulletussan, eller när vi får veta hur det känns att vara en tioårig flicka och väga 60 kg. "Dyngkåt och hur helig som helst" är en föreställning där kvinnans historia äntligen får berättas oemotsagd. Genom monolog, stand-up och sång delar Mia med sig av sitt liv, på sitt vanliga, brutalt ärliga vis.

 


Är du mogen att prata pension?

Är du mogen att prata pension?
Jag fick ett brev hem från Kåpan pensioner där det står att mitt pensionsdatum är 2052-03-01.
Tack! Jag som alltid undrat vilken dag det är!

Gratis resa till Kroatien?

Det här låter ju inte helt fel...

Segla i Kroatien

Häng med till Kroatien!

Kliv ombord – segelbåten och lyxhotellet är redan bokade

Nu söker vi dig som vill ut på en ny, spännande reportageresa. Vi har chartrat en egen segelbåt och bokat ett lyxhotell för dig och dina vänner.
Den 8 maj landar tre personer på flygplatsen i kroatiska Split. Uppdraget är att tillsammans med en filmfotograf göra ett resereportage för Reseguiden. I hamnen väntar en egen segelbåt, inklusive svensktalande skeppare och guide. Tillsammans bestämmer ni rutt utifrån vädret och vad ni vill se i den världsberömda kroatiska skärgården. Precis som när Håkan Magnusson åkte till Zanzibar är det du som gör reportaget och vi som betalar resan.
Efter seglingen väntar en skön resort
Efter tre dygn till havs avslutas veckan med några lugnare dygn på Solaris Hotell Resort, norr om Split. Här finns en fyra kilometer lång strand, en av Kroatiens största spaanläggningar och möjligheter till spännande utflykter.
Vi vill ha din anmälan – nu!
Har du två kompisar, med eller utan segelvana, som har möjlighet att komma loss 8-15 maj vill vi att du skickar in en anmälan. Det är bara att klicka på länken nedan. Vi påbörjar urvalsprocessen så fort ansökningarna börjar komma in, så gör det redan i dag. Klicka här för att anmäla dig.
Rikarda
Rikard Andreasson, Redaktör
Publicerad: 2010-04-16 


http://www.reseguiden.se/artiklar/Häng-med-till-Kroatien!-1914

Beslutstaganden

Beslutstaganden kan vara skönt att ha avklarade i tid. Men det står alltid nya och väntar så fort man har tagit ett.
Just nu pågår mitt årliga val om hur nästkommande år kommer att se ut. Likadant varje år sen jag tog studenten och oftast lika svårt. Men det lutar starkt åt ett håll just nu och det känns bra, isåfall kommer jag inte behöva göra ett nytt val förrän om två år, förhoppningsvis.

Det var smidigt i Kosovo...Då var det största bekymret i princip ifall du behövde ha tröja eller om det räckte med t-shirt under jackan, alla kläder såg ju likadana ut ändå. Maten var serverad med speciella tider och det var någon som talade om för dig vad som skulle hända under dagen/veckan.
Lite för smidigt nästan.
Det är nästan som att bo på en anstalt om man börjar jämföra, även om skillnaderna givetvis fortfarande är stora. Men du får inte gå ut på stan i dina egna civila kläder för att ta en fika, shoppa eller bara strosa omkring och titta på människor. Du har din tvättpåse som du lämnar in ena dan och hämtar ut den andra. Du är tvungen att bära uniformen överallt förutom på gymmet eller om du springer varv efter varv, sida vid sida med muren som är toppad med taggtråd. Och skall du ut på patrull måste det vara minst en till förutom dig själv som är med samtidigt som man måste höra av sig med jämna mellanrum till campen så att de har koll på vart du befinner dig och när du är tillbaka igen.
Man lever egentligen tryggare där nere än hemma i Sverige. Här bor du i din lägenhet och kan göra precis vad du vill, när du vill. Obeväpnad och svårare att försvara sig om det skulle vara nån annan som inte är det och råkar valt ut dig till offer. Det är inte någon som har koll på dig och det kan egentligen hända vad som helst utan att någon behöver märka det förrän om ett par dagar när det kan vara för sent...

Jag klagar absolut inte på det liv jag levt det senaste halvåret. Jag känner att jag utvecklats personligen en hel del. Det är strax över en vecka sedan jag kom hem, men kan redan längta tillbaka stundvis, även om jag vet med mig att jag aldrig kommer att komma tillbaka dit igen, inte som soldat i alla fall. Som civil hade det varit roligt att åka ner om några år för att se hur utvecklingen har gått och om det är stora skillnader i de områden vi jobbade i när vi var där.
Det är ett fruktansvärt fint land...egentligen. Men det är en bit kvar innan det får visa sin rätta sida för resten av världen.
Flera ur plutonen kommer jag ha fortsatt kontakt med och det kommer bli roligt att träffa alla vid återträffen efter sommaren när man varit ifrån varandra en tid.

Som det ser ut nu vill jag ut igen, snart, men i ett nytt missionsområde och lösa nya uppgifter!



Skyltdockor

Skyltdockor.
Jag gillar dem inte! Det ser ju ut som människor som lagt sig, satt sig eller bara ställt sig på nåt olämpligt ställe överallt i alla butiker. Räcker det inte med att personalen bär kläderna som säljs!?
Det ger dessutom en mer rättvis bild av hur kläderna faktiskt sitter och man slipper titta en extra gång för att kolla om det verkligen var en docka eller en människa man precis gick förbi.
Och om man nu nödvändigtvis måste ha dockor, kan dom inte hålla sig i skyltfönstren då?

Spontanresor for the win!

Spontanresor for the win!
Sitter och pratar med Pia, och vi kom att tänka på en spontanresa vi gjorde till Helsingborg en helg i maj 2008. Det var verkligen nåt utöver det vanliga och nåt att berätta för barnbarnen (när deras föräldrar inte är i närheten).
En riktig rövarhistoria där detaljer kanske inte behöver vara med men i storhet behövs inte ens historien kryddas nåt, det är tillräckligt ändå!
Vi kom även in på massa andra saker vi varit med om. Som när jag köpte en hatt på krogen kvällen innan spontanresan. Frågan är om det var ett helt ärligt köp egentligen, men han fick betalt med bra ränta och jag fick vara snygg den helgen tack vare Pia som sprang iväg med den i sina leggings.
En annan gång ville en afrikansk man som inte kunde svenska ta med oss hem till sin lägenhet i Malmö för att dricka öl, vilket vi inte tyckte var jättepassande då han var 50-60 år och vår kompis Rasmus som var med på bussen inte verkade lika välkommen. Istället drog vi till nåt annat ställe där vi dansade på scenen tills vi tappade bort varandra och tog varsin buss tillbaka till där vi bodde. Vi har fått folk att tro att vi är från Norrland både en och fler gånger, nästan blivit strypta av arga danskar när vi jobbat som biljettförsäljare, varit en vecka i Ayia Napa tillsammans som får tala för sig själv. 
Alla nakenbad vi gjort i diverse hav mitt i nätterna är också nåt att minnas!
Jag skulle inte varken ha tid, ork, plats eller vilja att skriva ner en tredjedel av allt vi har hittat på. Det är nog inte så lämpligt för den delen heller, men lite kan man ju bjuda på tycker jag!
På lördag får jag träffa henne igen iaf! Första gången sen jag åkte ner till Kosovo. Det kommer bli Galet kul!





Charm Easy SH

Charm Easy SH gör verkligen skäl för sitt namn. Han har iaf lyckats charma mig! Om det bara vore så att jag visste att jag hade tiden och ekonomin för att köpa honom hade jag gjort det så fort Mamma och Jenny kommer hem från tävlingarna.
Jenny kom för övrigt 3:a och 5:a i två olika 120cm klasser, så nu trillar hon nog ännu  högre upp på listan för de som kvalar till Falsterbo i sommar! Kul!


Power strippdans

Såg ett klipp från youtube men har inte riktigt fått koll på hur man lägger in filmer på bloggen så det får räcka med en länk, med sk. Power strippdans. Verkar vara en sjukt kul träningsform med lite mer fart och fläkt!
Frågan är nu; Finns det här bara i städer som Sthlm, Gbg, Malmö eller har det lyckats sprida sig ut på byarna?

http://www.youtube.com/watch?v=Xvuln-HEbbI&feature=player_embedded

Mammas havrebullar

Nu sitter jag och stoppar in mammas havrebullar som ligger utspridda på tre plåtar medan hon fixar det sista i stallet. Känns som om kvällsmaten idag kommer bli väldigt god!
Kan kolla upp receptet nån dag, annars tror jag hon skrivit upp det på sin egen blogg. Ja, det är bara pappa och min bror som inte bloggar. Även om det inte skulle förvåna mig ifall min bror har nån blogg där han skriver vilken level på WoW han är på.

Mamma har iaf www.sjohemmet.blogg.se där finns massa andra goda recept på bröd hon bakar också!

Militärungen är på väg hem

Då var testerna avklarade för NBG. Det gick snabbt eftersom jag inte kunde genomföra fystesterna pga att min kropp är lite ur funktion för tillfället och jag inte får att få upp någon puls ens förrän om en månad då jag kan börja träna igen. Det skall bli fruktansvärt skönt! Tur att jag hade papper på både beep-test och multitest så att jag iaf kunde visa något sånär vart jag ligger.
I vilket fall kändes allting bra! Och det var många kända ansikten man inte sett på länge!
Vi får väl se om det blir jag och grg:t som håller ihop till hösten!  =)

Kärlek vid första ögonkastet!

Plötsligt händer det!




Hemma i Sverige!

Nu är jag hemma i Sverige igen, denna gången för en längre period.
Det var jobbigt att säga hejdå till alla. Lumpen var ingenting i jämförelse och då tyckte jag ändå att det var jobbigt. Tur att man kommer träffa flera stycken även i fortsättningen.

Nu blir det civilt ett litet tag, kommer bli konstigt att vara det under en "så lång" period men det skall säkert gå bra det också. Det viktigaste av allt nu är att hitta en lägenhet så att jag kan komma i ordning med allt och mig själv och kunna börja om igen.
Nästa helg skall jag på testhelg för NBG. Det känns som att det är snabbt inpå att träffa den nya plutonen en vecka efter att man sagt hejdå till den gamla. Men det blir nog bra det också, inrycket är inte förrän i augusti sen och innan det har jag hunnit vara med om en hel del om jag känner mig själv rätt. Har ju redan en massa inplanerat och det lär ju inte bli mindre med tiden...

RSS 2.0