Mongolisk buffé

Idag tog vi minibussarna och åkte in till det så kallade centrum här i stan för att äta mongolisk buffé med tillhörande efterrättsbuffé bestående av glass. Flera var riktigt seriösa med invägning både innan och efter för att se vem som egentligen hade gått upp mest i vikt under kvällen.
Innan klockan hade slagit 20.00 låg iaf alla i mitt logement på sina sängar och stönade och fes om vartannat...släckt i taket klockan nio...Försök slå den matkoman!


Barn tänker till

Fick ett roligt mail från Farfar som brukar skicka lite olika saker med jämna mellanrum =)

B a R n ...

...
Om Djur
Inne i grisen finns det korvar och skinkor. Och i rumpan på den sitter syltan och väntar på att bli uppäten.
LARS 6 ÅR


Kvinnodjur är duktigare än männen. De gör mjölk och ungar. Och så kan de både värpa och ryta.
KATJA 6 ÅR


En del kor är svarta. De är invandrare.
KARIN 5 ÅR


Honan heter gris och hanen heter svin. Ungarna heter kelgrisar.
SOFIE 5 ÅR


Mamman heter höna, pappan hane, ungarna killingar och barnbarnen heter ägg.
STEFAN 6 ÅR


Hönor som får gå var de vill lägger finare ägg eftersom de slipper ha hönsnät runt huvudet.
HANS 6 ÅR



...
Om yrken
Bonden är en väldigt lycklig man, först och Främst för att han har traktor, men också för att han slipper jobba
HÅKAN 7 ÅR


Bönder är liksom en egen ras, precis som rörmokare och föräldrar.
ANDERS 8 ÅR


En psykolog är en galen man som slår tanter.
EMELIE 6 ÅR


En gynekolog är en som inte vet så mycket om halsen på folk.
ERLAND 6 ÅR


Kungen heter Carl Gustav den tredje i fjärde, hans familj heter Victoria, Madelena och Adam och Eva.
MARCUS 7 ÅR



...
Om kroppar
Skillnaden på tantkroppar och manskroppar är att Tantkroppar har flera hemliga rum i bägge ändar.
MIKAEL 6 ÅR


Kvinnor har kurvor, medan män har portfölj.
BJÖRN 7 ÅR


Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer.
SIRI 6 ÅR


Männen har fler framdelar på kroppen.
JULIE 6 ÅR


Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder han också. Den kallas panikåldern.
STINA 9 ÅR


En kropp är något som tar slut i skorna.
ALLAN 5 ÅR


Om man öppnar ögonen och det är alldeles svart, då är man medvetslös.
HILDA 7 ÅR


Nästan alla människor har en hjärna. De som är lite dumma har en hönshjärna.
JOHAN 5 ÅR


Det finns många sorters hud. Förhud är till exempel huden som man har framtill medan bakhuden är huden som man har på baken.
THERESE 6 ÅR



...
Om far- mor & svärföräldrar
En mormor är en som hela släkten har kommit ut genom. Då är det väl inte så konstigt att hon är lite sladdrig i skinnet.
KRISTINA 7 ÅR


En mormor är en tant med godispåsar i fickorna.
ANDRÈ 5 ÅR


Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes toppar har blivit lösaktiga.
STINA 6 ÅR


En svärmor är straffet man får när man gifter sig med någon man inte känner.
PÅL 7 ÅR


Laddningsberäkna

Under förmiddagen var vi ute och laddningsberäknade på lite olika broar, vägtrummor och balkar av olika slag. I eftermiddag blir det studier. Skall se till att iaf en av inlämningsuppgifterna blir klara så att jag slipper sitta och stressa med det på tisdagen.
Känner mig fortfarande väldigt seg i kroppen och skallen. Sjukt irriterande när jag vill träna! Blir ju andfådd bara av att gå uppför trappan...men det går över tills jag gifter mig som det så fint heter!

Här skall tändas!

Tänt är det här!
Det här med sprängutbildning var ingen dum idé! Det är en del teori som skall in i huvudet bara så att det teoretiska provet går bra i veckan, men jag måste säga att jag är riktigt nöjd hittills och har inte ens ångest över att det är helgtjänst. Även om det såklart blir skönt att komma hem nästa helg.
Det känns som att alla tycker att det är roligt också, inte hört någon tycka nåt annat än så länge i alla fall!
Imorgon skall vi ut och titta på lite olika objekt och lära oss räkna på hur mkt som krävs och vad för att spränga föremålen på olika sätt beroende på vilken verkan man vill uppnå.
Tills dess får gärna "han där uppe" fixa sol, vindstilla och plusgrader! Det här småländska höglandet är ju svinkallt!

Extrajobb!

Fick ett samtal idag från en krog/uteställe som jag sökt extrajobb på. Har fått ett samtal tidigare men då var det aktuellt att hoppa in dan efter och då hade jag redan hunnit boka upp mig. Nu var chansen att få provjobba till helgen, men jag har ju helgtjänst såklart!
Jag sa att det inte var någonting planerat helgen efter och att jag höll tummarna för att det skulle finnas plats då istället och det verkade inte helt omöjligt. "Vi är väldigt intresserade" Sa hon. Känns bra =D
Nu gäller det bara att läsa på lite drinkar igen så att man inte gör bort sig helt och hållet första dan. Borde egentligen freepoura lite hemma också med någon tom flaska för att kolla att jag inte har tappat det alltför mkt heller...


Sprängutbildning

Imorgon bär det av till Eksjö för att bli utbildad spränginstruktör. Av statusuppdateringar och kommentarer på facebook verkar folk som varit där i tio dagar nu (vi är uppdelade i halvkompani för tillfället) riktigt nöjda.
Borde ju inte kunna bli tråkigt att spränga saker...eller? Det skulle vara att lära sig teorin i så fall, sånt där är ju aldrig kul. Det är ju kunnandet som är det roliga!
Skall se om jag kanske kan ta lite bilder under veckan.


Löpband

Idag har det blivit löpbandet och intervallträning under 30 minuter. Trodde att man skulle kunna börja springa ute snart men jag får nog vänta ett tag till, under natten hade det kommit mer snö så nu är vägarna vita igen.
Det var skönt i alla fall, även om det vart jobbigt...men mest för andningen, är det jag som har dålig kondis eller är det dålig luft där på andra våning? En blandning kanske med skarp lutning åt det förstnämnda ;)

Mail från Mormor!

Ja, min Mormor vet hur man skickar mail - Kan inte din det?
Hade fått ett häromdan där det stod att hon haft med en bild på mig till Gran Canaria. Gulligt =)


Måndagspass!

När jag ändå är hemma på en veckodag är det lika bra att hoppa in på ett av passen som hålls på gymmet.
Crossfit 16.00 och jag var där!
Det var ett tufft pass, riktigt bra! Två yngre tjejer som var där avbröt i slutet och gick hem, när de höll på att plocka i ordning sina saker och förstod att det bara var en övning kvar skämdes dom nog litegrann verkade det som...
Han är bra han som håller i det iaf, visar hur man skall göra i teknikväg innan varje övning.
Synd att det inte finns crossfit på Feelgood i Motala, får gå på afrodans istället, det kan nog vara riktigt roligt!

Summering av helgen

fredagen vart jag hemma senare än vanligt eftersom jag fick åka tåg hem istället för minibuss. Tog en snabbfika med Lillroten innan han skulle iväg på annat håll.

Under lördagen trillade Katrine in i lägenheten på förmiddagen. Blev lite lunch och sen iväg till badhuset där vi hade bokat tid på relaxen. FRUKTANSVÄRT skönt! Har nog nämnt det tidigare...men den där hamamstenen (en varm sten) skulle man ha hemma!
Vi lagade till lite mat på kvällen igen - rotfruktsgratäng, entrecote och beasås - Mums! Några öl/drinkar senare bar det av ut på byn för att skaka av oss beasåsen. Det var en bra men lite rörig kväll...alltid mkt folk man känner som är ute, men då var det lite mer än vanligt...

Söndagen vart väldigt lugn, vi tittade lite på Tv och gjorde minsta möjliga fram till det att Katrine skulle åka hem och sen gick jag hem till Söderling för att hjälpa till med att möblera om i hans vardagsrum. Stor skillnad blev det och vi vände nästan bara rummet 180 grader egentligen och flyttade nån hylla.
Skönaste känslan den här dagen var att slippa söndagsångesten...


Världen ÄR liten

Ännu en gång har det bevisats hur liten världen är, och speciellt inom Försvarsmakten...
En ur min pluton här på skolan var tydligen på antagningarna för NBG och samma pluton som jag skulle ha varit på...båda fick en plats, men båda tackade nej när beskedet från skolan kom....Och det kommer vi på efter att ha läst tillsammans ett halvår!

En fredag på Sjöhemmet

Min planering när jag var hemma vara att tillägna det åt hästar och studier. Jag hade även lovat att titta på Jägarns nyinköpta villa som inte ligger så långt ifrån där mina föräldrar bor, och träffa Emelie någon gång under veckan. Men det är ju inte så mkt...Det enda jag hade i planeringen från början var ju in- och utsläpp av hästar, mocka deras boxar och faktiskt hinna rida Chilla alla dagarna då suget för det är ganska stort just nu.
Det blev ingen ridning och besöket hos Jägarn var trevligt även om jag kände mig stressad, fick bli en lunch med thaibuffé i Ljungby där jag samtidigt passade på att inhandla lite frukost så att Jonna hade någonting hemma när det var dags för henne att ta över dagen efter och sen åkte vi hem till honom på en kopp kaffe efter att han visat sitt stora projekt.
Charm den busen hade ju såklart tuggat sönder den delen av bandaget just den här dagen och jag la ett nytt på honom lite provisoriskt inför kvällen när de andra skulle komma...bättre att det är någonting och att det byts samma dag än att jag börjar krångla med kompresser för 200:- styck och att det blir fel ändå...han var tillräckligt hispig när jag skulle göra det själv...sved nog när jag rengjorde och sen ville han inte stå i gången.
På kvällen sen tog det lite extra tid och jag hann inte mer än börja skriva arbetet förrän Emelie kom.
Men för att tjäna tid även här lagade jag maten under tiden som vi hann prata lite...Sen blev det powerpointsarbete hela natten ända fram till morgonen...Hampus undrade nog vad jag höll på med egentligen som var uppe så sent. Men klart blev det! Bara uppsatsen kvar och den skrev jag under liten del av lördagkvällen efter att ha kommit hem från ett litet stopp i Jönköping och under dagen på söndagen. Det svåra var inte att skriva om nåt utan hur man skulle formulera det...jag kan ingenting om hur man skriver riktiga uppsatser. Behöver jag verkligen kunna det inför mitt kommande jobb ens?
Han som rättar vet förmodligen inte såna där saker heller så jag hoppas att det blir ett stort och fint G när jag får tillbaka det i facket sen =)

Nästa gång det är dags att passa hästar skall jag ha sett till att göra alla arbeten innan iaf, man vet ju aldrig vad som kan hända =)

Torsdagen i stort

Alla hästarna utom Charm fick gå ut i hagen för att äta sig mätta på ensilage som det är fri tillgång under veckan.
Mockade alla boxar utom den Charm stod i och packade alla hösäckarna så att allt var klart.
Quelle fick hålla honom sällskap några timmar under eftermiddagen när jag var inne i stan för att gå till banken.
Väl hemma blev det att äta lite snabbt och sen ut i stallet igen för att släppa ut Quelle, byta box på Charm och mocka den han har stått i under dagen. Sen fick Chilla komma in och göra honom sällskap.
Öhrnarna tar hand om hans spruta och tempen under kvällen. Bandaget såg fint ut så jag tyckte inte det såg ut att behöva bytas idag, får se imorgon vad dom bestämt sig för.
Hampus har fått en ny reflexväst idag också, det var på tiden!

Dålig natt...

Först och främst somnade jag alldeles för sent, och vid halv 3 kommer Lakritz in i rummet, givetvis jamar han så högt att jag vaknar. Då skall han hoppa upp i sängen och gosa. Vad tänkte han med där!? Men man har ju inte hjärta att kasta ner honom utan lider istället hellre lite den stunden han kloar på min kropp som en diande kattunge. Kanske han skulle somna efter en stund? Eller...? Det var nog snarare så att när jag nästan somnat och slutat klappa honom på ryggen så var det hela inte så roligt längre och han hoppade ner på golvet och försvann någon annanstans i huset...
Efter nästan exakt en timme kommer han in i rummet igen och väcker mig för andra gången. Då är han kissnödig och kan absolut inte hålla sig ett par timmar till....Mitt blödiga hjärta drog mig upp ur sängen för att släppa ut honom och önskade att han inte hoppar upp och jamar utanför sovrumsfönstret när han vill in igen som han brukar göra på sommaren...Önskan slog in!
Däremot fick min dator eget liv och startades upp/om och såklart fick jag vakna till av det härliga windowsjludet...en smärre ansträngning senare och datorn var avstängd helt. Och utifall att, såg jag till att ljudet var avstängt...Jag somnade om igen, förhoppningsvis för en sista gång den natten innan det var dags att gå upp.
Men icke. Johanna skall ju såklart börja drömma mardrömmar mitt i alltihopa. WHY GOD? WHY!?

Jag drömde att Hampus var tvungen att följa med mig till skolan av nån anledning, där är det en kille jag inte känner igen som skall spela cool i en stor fräsig vit bil genom att sladda runt på en parkeringsplats utanför en mack eller nåt liknande. Hampus sprang omkring utanför medan jag var inne i butiken och hälsade på alla som kom precis som han brukar göra. Killen i den vita bilen har kört fram sin bil och Hampus springer fram för att hälsa varpå killen drar iväg och Hampus blir rädd, springer ett par steg och blir sedan överkörd.
Killen som kör bilen stannar lite längre bort och det är svårt att avgöra ifall han ångrar det han gjort eller om han står och skrattar åt händelsen...
Jag sprang iaf ut ur butiken och ser att ena baktassen ligger bredvid och det rinner en massa blod från stumpen som är kvar av hans ben. Typiskt att det här skall hända när han är med mig någonstans!
Samtidigt som jag trycker på stället där mest blod kommer ifrån ringer jag till 112 och frågar om en veterinär som kan komma till Motala (av nån anledning var jag där när det hände...).
Sen vet jag inte hur det gick, eftersom jag vaknade, tack och lov...kanske för att Hampus kom in i rummet.

Någon timme kvar att sova innan klockan ringde, den tog jag vara på!

Blivit med gård

Eftersom kompanichefen inte ville ge mig ledigt 3 dagar befinner jag mig nu på sjöhemmet, medan hela släkten är på Gran Canaria för att fira pappaas 50-årsdag. Fick uppgiften att ta hand om allt fram till på lördag förmiddag...undrar jag hur detta skall gå!?

Mockade hela stallet i alla fall och höll Charm sällskap som står på boxvila just nu då han rev sönder hela boxen häromdan pga att han blev rädd för snöras...
Sen packade Carolien och hennes Mamma mitt ensilage - snällt! Och på kvällen kom Åsa och hjälpte mig ta spruta och ta tempen på Charm. Han hade 37.2 så nu slipper du undra Mamma ;)
Skottade till utanför lilla dörren så att man kan gå ut och in där också, lite smidigare, men det tog sin tid!
Jag gjorde i ordning all mat och sen gav Åsa det när hon rastat sina hästar i ridhuset.
Dag 1 avklarad. Fortfarande vid liv! Får se hur det går imorgon...då skall jag ta ut hästen som studsar i boxen, får hoppas att hon är lika morgontrött som jag är...

Vitblommigt!

Nu har jag bestämt mig! Det blir vitblommigt i vardagsrummet! Fick med mig en rulle hem från butiken så att jag skulle kunna titta hur det gick ihop med mina möbler och det ser inte tokigt ut alls. Det är såklart svårt att veta hur det kommer se ut i helhet sen men jag tror på det här!


Valde jag inte en praktisk utbildning?

Jag trodde att  jag hade valt en praktiskt utbildning...Men vi skall skriva uppsats, plugga till två prov, göra klart vårt stridsfordon (Varje grupp skall hitta på ett eget och redovisa) och ett par grejor till engelskan.
Noll motivation, men det skall nog bli bra i slutändan. En tredjedel av utbildningen är avklarad och jag hoppas att våren går snabbt så att den sista och förhoppningsvis roligaste delen kan börja!

suckar..funderar...tittar...suckar

Jag var uppe vid Colorama igår för att välja tapeter. Lättare sagt än gjort!
Alla kollektioner fanns inte inne, men det var i princip ingenting som var nåt vidare intressant. Jag råkade ju såklart gå lite utanför "gratispärmarna" och stannade upp på en vit tapet med stort blommigt mönster i mer vitsilvrig ton...Den kostar ju såklart lite mer än tapeterna ur pärmarna som Rapp har valt ut. Jag får välja andra tapeter, men då betala mellanskillnaden. Får nog räkna lite på det där och kolla hur lång tid det tar för tapeterna att komma. Man är ju inte rik när man är kadett har jag lärt mig!


RSS 2.0