svarta vs hudfärgade strumpbyxor

Varför är det ok att bära svarta strumpbyxor vintertid, men inte lika okej att bära hudfärgade?
Man blir lika förkyld i båda två så vad spelar det egentligen för roll vilket som ser kallast ut...

Skall man absolut ha skor med klackar får man tänka positivt - Det fungerar som broddar!
(håll modet uppe trots att du ser ut som Bambi på hal is)


Tillbaka på sjöhemmet igen

Hampus blev väldigt glad när jag kom hem! Vart ju nästan lite orolig att han inte skulle känna igen mig!
Kul att komma hem lite, har ju inte varit här sen joakim fyllde år i oktober...
Imorgon är det dags för den årliga frukosten i stallet, det blir mysigt! Sen väntar Mammas köttbullar!


Hemma hos...

...mitt vardagsrum. Lägger upp en bild på matsalsbordet och nya tv-bänken med hyllan i bakgrunden.




Lite julhandel

Har inhandlat lite julklappar under dagen för att bli klar. Strax innan jag nådde fram till Commerce (köpcentret) gick jag förbi några killar i tonåren. Det lät som att dom sa nåt om mig precis samtidigt men jag orkade inte riktigt bry mig...När jag åkt upp för rulltrappan och gått in i butiken ser jag att killarna är på väg in i butiken och ställer sig och "kollar på ljus", precis som jag gjorde...det verkade inte som att det var nåt som egentligen var nåt vidare intressant och jag själv kände mig klar och gick bort till delen där böckerna står, för ett par killar i tonåren kan ju inte vara intresserade av ljus och böcker, eller?
Se där ja! Bakom mig stod det lilla gänget på 3-4 pers och bara står...efter en stund börjar jag undra lite om det kanske är nån jag känner och vänder mig om lite snabbt men ser bara de här yngre killarna och den ena säger nåt i stil med "Man kanske skulle köpa sig en bok..." sen tröttnar jag och går in på Kicks i hopp om att dom inte har tänkt titta på smink.....
Blev inte helt klar med julklapparna, får se om jag tar resten under kvällen eller morgondagen. Skrev en lista på allt som måste göras och köpas, och helst innan jag åker ner till Värnamo..det var en hel del. Men jobbar jag på bra kanske jag faktiskt hinner med en hel del!

Årets kortaste dag

När jag steg upp vid 9 började jag undra varför det var så mörkt, var ju tvungen att tända lampor i vardagsrummet och ute var det helt grått. Man kunde ju tro att jag vaknat upp i Norrland!
Så var inte fallet utan det är tydligen årets kortaste dg idag, i Finland nånstans struntar solen i att gå upp alls, tänk om man själv skulle prova det nån gång?
Från imorgon blir det bara ljusare och ljusare ända fram till Midsommar!


Julvespa

I veckan skulle vi på julvespa som det så fint kallas. Det är en gudstjänst som hålls under kvällstid. Jag lärde mig inte bara det, utan att Jesus kan liknas vid en rågbulle. "Massiv" rakt igenom och äter man av den blir man mätt på ett bra sätt. En chokladtomte däremot är bara fin på ytan och har bara luft i mitten, det är ett skal. Ungefär som snygga människor, det är fint utanpå men finns ingenting på insidan. Och äter man en chokladtomte är det gott till en början, men när man ätit för många börjar man må illa...
Slutsatsen var att man kan ha kul med chokladtomten, men man gifter sig med rågbullen!




Lillejul

Det Berömda Lillejul gick av stapeln på Kvarn i torsdags. Började med samling i lektionssalen där plutonchefen höll tal och hade en tyst minut där vi tänkte igenom varsin sak som varit bra under hösten som vi fick säga sen, de flesta sa sammanhållningen och skjutveckorna så jag valde att säga tisdagsfikat som min grupp har haft, undra varför folk skrattade ;)
Därefter var det middag i matsalen och alla regementen skulle sjunga sina egna snapsvisor, samövat eller inte men en del gjorde det riktigt bra medan andra inte hade nån och kom på nåt improviserat.
När maten var slut var det samling bakom matsalen för att spränga granen som stod där, en gammal tradition för ett nedlagt regemente som såklart skulle följas!
Lite samling på mässen innan spexet i skolhuset skulle hållas, som för övrigt var riktigt bra på sina ställen. Och slutligen mässen och utpsridda efterfester på de olika "hotellen" vi bor på...En riktigt bra kväll som även hann att bli en tidig morgon för de flesta av oss =)


Om Gud är god...

...och Tomten är snäll kommer mitt vardagsrum få sig en uppfräschning under julledigheten.
Nu är jag trött på den här röran som råder, jag vill bara bo när jag kommer hem på helgerna och inte behöva tänka på att det skall rensas flyttlådor, tas emot sängar, matsalsbord, mediabänk eller hylla.
Ju snarare tapeterna är på plats, desto snarare kan jag lösa ut en taklampa som får hänga över bordet. helst skulle jag vilja ha två lampor i vardagsrummet...men frågan är hur det skulle gå till, få nån elektriker att tjuvkoppla lite?
Jag trivs iaf väldigt bra här och har inga planer på att lämna den här lägenheten på ett bra tag! Det kommer nog kunna bli riktigt fint här när allt är klart! Det är ju ingen bostadsrätt så det tråkiga är bara att man inte kan göra precis allt det man hade velat, då hade jag gått lös på riktigt...för det är så man gör i min familj när man flyttar in någonstans ;)



Slutade som väntat...

...den där helgen då Pia och Katrine kom på besök. Synd att det gick så snabbt bara!

Roligt samtal!

I fredags på väg hem från Kvarn ringde nåt mobilnummer jag inte hade inlagt sen tidigare. Det visade sig vara killarna som skulle lämna mina möbler och undrade ifall nu på måndag passade bra. Men eftersom jag inte är hemma förrän 17 december nästa gång blev det lite svårt så jag skulle återkomma ifall jag kunde lösa en bil och hämta sakerna själv (Man får låna släp gratis från butiken). Men jag hann knappt lägga på förrän det ringde igen och trots att det var sent en fredag skulle dom lämna grejorna hos mig samma dag ifall jag var hemma.
Det största paketet som bordet låg i var det tyngsta som dom nånsin hade burit upp sa den ena av killarna. Snäll som jag är fick han ett glas vatten innan det var dags att bära upp resterande paket...

Det blev en tidig julafton i år, med 9 stora paket. Ivrig som ett litet barn slet jag upp kartongerna utan att läsa "det finstilta" såklart....


Det är nästan aldrig fredag...

...men väldigt ofta söndag!
har jag konstaterat under terminen som gått. Nu är det dock fredag, äntligen! Civila kläder, sova i sin egen säng, bestämma själv när jag skall vistas utomhus och hur länge, träffa kompisar, baka lussekatter, gå på stan och göra i ordning gästrummet...det är mkt som skall hinnas med! Och imorgon kommer Pia och Katrine och hälsar på som grädde på moset! Taggad till tusen är jag i vilket fall!

Låter nästan som om jag vantrivs i skolan, det gör jag inte (även om jag längtar tills jag är klar med utbildningen), men helgerna är otroligt värdefulla nuförtiden!


Min balkong...



Innan jag åkte förra veckan hann jag ta en bild på min balkong, tror det blir till att skotta den ikväll någon gång mellan det att affärerna har stängt och krogen öppnar...Eller skall man vänta tills krogen stänger och slänga den på alla fulla människor som köper kebab?

RSS 2.0