Hemmagjord hallonglass


Hallonglass iglas skål med färska hallon
Hemmagjord glass
är ju så himla gott! Och nej, det behövs ingen glassmaskin för att göra det. Allt du behöver är en elvisp, ett eluttag, rätt ingredienser och tio minuter över.

3dl vispgrädde
3 ägg (gulan)
3msk florsocker
1-1.5dl hallonsylt
300-350g hallon


- Vispa grädden, tillsätt ägg, florsocker och sylt och vispa nån minut extra

- Tillsätt hallonen och rör om

- Häll upp i en form eller plastburk och ställ in i frysen ca 4h

- Rör gärna om i början ett par gånger för att inte hallonen skall hamna på botten (beroende på hur hela du valt att dom skall vara)


- Att tina glassen tar ca 30min i rumstemp eller 2h i kylskåp

Mkt svårare än så är det inte! Det ser lite festligare ut ifall du serverar med hallon när du har besök, annars är det minst lika gott utan! Hoppas det smakar!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0