Påskafton!

Hade en riktigt bra påskafton i år. Roligt med nya människor och få se hur Hanna bor också. Inte alls avundsjuk på hennes stora trädäcksbalkong utan insyn mitt i centrum...inte alls...
Grillning och tårta stod det på menyn, inte konstigt om jag var mätt hela kvällen!
Hade velat jobba igår, skulle stått på taket för första gången... kul att prova runt lite i de olika barerna!
Till skillnad från många andra slutade festen vid halv ett för min del igår. Men vem slapp vakna i sina egna alkohol-ångor och sprängande huvudvärk idag?

Nu skall jag packa min väska, äta lite frukost och sätta mig i solen fram till det att tåget/bussen går mot Värnamo.
Släktkalas hemma hos Mormor...äter man köttbullar vid påsk måntro?

Vår på riktigt!

Den senaste veckan har det varit vår på riktigt! och jag tillhör nog den skaran som klätt av mig kläderna för tidigt...men än så länge är jag inte förkyld...
Vi hade två riktigt sköna dagar i skolan innan det var dags att åka hem på påsklov. Två onödiga dagar för att hålla oss kvar, men tack vare vädret var det helt okej ändå. Det var en långvecka med helgtjänst.
Stationssystem där vi hade Krav Maga tis-ons, vara instruktör på skjutbana tors-fre och fallmålsutbildning lör-sön, måndag och tisdag blev det inte mkt gjort mer än förbättra solbrännan.

Sara har varit här på besök, förmodligen sista gången innan hon åker till affet. Blev middag, bio och sen Bogrens där vi satt och tittade på fulla människor.

Igår fikade jag med ett par kompisar som jag inte träffar så ofta, blev att jag blev bjuden på både mat och filmkväll där senare på kvällen. Trevligt!

Ikväll är det dags för årets första grillning...ja, du var säkert flera veckor före mig, men nu skall jag äntligen få lite kött i magen!

Imorgon far jag ner till småland för att hälsa på släkten, får se till att packa allt som behövs för att kunna klä sig snyggt på middagen och fixa frillan innan. Vi har övningsmiddag inför balen på onsdag. Kommer ha fel klädsel på mig, men som adjutanten sa när jag frågade hur okej eller inte det var 
"Det är en utbildningsmiddag, då kommer du ha rätt kläder nästa gång ;)"

Nu skall jag ta tag i min lägenhet och försöka få lite ordning på den så att jag slipper göra det i sista sekund imorgon...


Lyssnar på sommarmusik...

...Satt igång nån partyplaylist jag fått från någon (minns inte vem) och har hittat ett par låtar som får mig att tagga till riktigt ordentligt inför sommarens resa till Kroatien. Tur att jag kan HLR nu då ;)

HLR-utbildning

Idag har jag "hånglat" med Mini-Anne, och för er som inte vet vad det är så är det en sån där uppblåsbar plastdocka man kan öva på. HLR alltså (Hjärt Lungräddning)

Bra att fräscha upp det lite och samtdigt träffa de andra som jobbar på platsen också. Tyvärr fick jag hoppa över livräddningen i badhuset, men det kommer fler söndagar med andra saker som anordnas om jag förstått det rätt. Synd att jag går i skolan när kryssningen är hade nog varit riktigt roligt att åka med på den! Eller så kanske det är just bäst så att jag är hemma ;)

Tar kullen!

Tvättiden har startat och jag skall nu försöka få bukt med berget som bildats den senaste tiden...kanske får prioritera lite och försöka komma ut lite på byn en stund när det är så fint väder och ta resten när jag kommer hem till påsk? Vi får se vad som hinns med, du får en hel kladdkaka om du kommer hit och tvättar åt mig annars, deal?

Börjar få spring i benen!

Är riktigt fint ute idag och jag är sugen på att ut och springa en runda men får vänta lite till innan jag kan sätta igång. Vi har examination i orientering på måndag, lite surt att inte kunna vara med på den...hade vart bra om jag hade kunnat gå banan runt, men då kommer jag förmodligen inte hinna tillbaka innan tiden är slut och då är det ju ingen mening att ens påbörja någonting.

Segla i Kroatien

Då var resan bokad! Jag och Jenny skall segla med 4 danska studenter i Kroatien en vecka till sommaren!
Skall tydligen vara 8 båtar som seglar tillsammans och på en av dom är det tre andra ur min pluton på skolan som åker, resten har jag ingen aning om. Men jag är riktigt taggad och tror att det kommer att bli en kanonresa!


Hampus är sjuk =(

Kopierar min mammas blogginlägg.


Hampus tyckte det var väldigt spännande med alla lukter som fanns på kliniken och nosade på allt. Han är ju inte så van att vara på andra ställen än hemma. När vi fick sitta i undersökningsrummet och vänta verkade han undra vad vi gjorde där och tyckte nog att vi skulle gå hem igen.



Eftersom det var jourtid så blev det mycket väntande men till slut blev han genomgången av veterinären och hon tyckte nog inte att han verkade särskilt dålig men jag förklarade att han är sämre än han verkar för han blir uppspelt och glömmer att han har ont nu och det förstod hon ju såklart.

Hon tyckte i alla fall att frambenet skulle röntgas och så ta en bild på höftlederna när vi ändå höll på. (Det var ju egentligen dem jag mest oroade mig för)

Han fick lugnande medel och skulle somna på 10-15 min men han var så seg så det tog 30-40 min.



Till slut gick det dock att lyfta upp honom på röntgenbordet och ta lite bilder.

 

Frambenet såg bra ut så det var nog bara en vrickning men höftlederna och även ryggen såg inte bra ut. I ryggen hade det bildats bryggor mellan kotorna för att stabilisera upp de dåliga höftlederna och lederna såg inte ut som de skulle alls och det var benpålagringar mm.  Kronisk höftledsartros och benpålagringar blev diagnosen.

Dessutom hade han en nål i kroppen såg man på röngen. Det gick ju inte att se var då bilderna inte är tredimensionella så de hoppades att den var på väg ut själv. Veterinären grävde i rumpan men hittade ingen nål.
Då fick han uppvaknande medel och så skulle vi gå ut och bajsa. Det var lättare än gjort och efter en halvtimma så kom det en liten plutt bara, men utan nål.

Då kände hon efter igen utan resultat så nålen är kvar vilket känns en aning obehagligt. Den skulle ju kunna ställa till problem där inne.

Hon trodde att han måste ha ätit den och att den gått hela vägen. Det var ingen liten nål heller!

De sa att han var en extremt tapper hund som måste haft väldigt ont en längre tid, flera år antagligen.
Känns ju inte så kul att veta. Men en sådan piggelin som Hampus som hoppat glatt in i bagaget och sprungit runt som en tok om man varit borta en stund för att han blir så glad när man kommer hem tror man ju inte har så ont.

Nu det sista har jag fått lyfta in honom i bilen så då började man ju ana oråd.
Måste fixa någon grej han kan gå på för han är för tung för att lyfta hela tiden. Han väger ändå 30 kg. Visst, jag orkar lyfta honom men det känns att det är riktigt dåligt för ryggen.

Nu blir det i alla fall medicinering livet ut. Smärtstillande en månad och sedan vid behov om han får mer ont.
Han kommer inte att bli bra men förhoppningsvis kan smärtan lindras så att han inte lider lika mycket av det.
Den dagen smärtan blir för stor, ja då har man ett tungt beslut att ta.


Mina första högskolepoäng!

I veckan har jag fått mina första högskolepoäng, så när utbildningen är helt klar blir mina 1.5poäng officiella!
Snacka om att det här har höjt högskolestatusen på  kompaniet den här veckan hahaha i min grupp hade vi en kille som fått 10 poäng tidigare, på hela plutonen kanske det är 4-5 stycken max som hade några sen tidigare medan vi andra var helt nollade i det systemet. Det borde väl säga en hel del om hur teoretiska personerna är som valt den här utbildningen är kanske. Men det är inget fel i det, är ju så mkt roligare att få arbeta med kroppen utomhus än sitta instängd i en stor sal och lyssna på en föreläsning =)

Blandat napalm

Idag har vi blandat napalm och imorgon skall vi gå genom en brandtunnel, hur har din arbets-/skoldag sett ut?

Långt telefonsamtal

2h och 21min varade det....Och för att göra min Mor ännu mer förvånad så var det min syster jag pratade med så länge! Kors i taket.. eller nåt!

"Vi gör nåt galet!"
"Ja det gör vi! Vi kan ju åka och äta glass nånstans?!"

Vem är vem i den här konversationen tros?


Matematik!

Idag har jag räknat matte för första gången sen gymnasiet! Vi fick lära oss hur man räknade ut hur många tårgasfacklor man behövde med en viss volym på ett rum för att få bäst effekt och så att det inte blev varken för mkt eller för lite. Var rätt nöjd när jag blev godkänd på det provet vill jag ju lova eftersom jag inte förstod mer än hur man räknade ut volymen av ett rum när provpappren kom, tack och lov för lathundar!

Killar och rykten

Ibland kan man ju skratta åt "rykten" som uppstår, andra gånger kan man bli förbannad.
Jag var inte i skolan igår och idag när jag kom tillbaka var det två stycken som frågade hur det hade gått med operationen som jag gjort i foten och undrade när jag skulle bli helt bra igen. Och för ett tag sen var det en i klassen som frågade om jag var bra i foten än...Vad är grejen och vem har fått för sig att jag skadat den? Och om jag nu hade opererat min fot under gårdagen kanske jag åtminstone borde hoppat på kryckor när jag kom och åt kvällsmat med herrskapet samma kväll och fotfarande hoppat omkring på kryckor under dagen....eller? 
Om jag skrattade eller blev förbannad får du gissa på själv ;)

RSS 2.0