Samba Baby!



Ungen har precis lärt sig att gå
och har bättre kroppskontroll än vad jag någonsin kommer att ha!


Gubben på hemköp

Igår när jag kom till Halmstad skulle jag svänga förbi hemköp och köpa lite gott inför kvällen innan jag begav mig mot Ringenäs där jag skulle fira åtminstone första delen av 2010 års midsommarafton.

Jag hade lovat min Pappa att kolla efter en tidning och stod vid tidningsstället och kollade litegrann när en gubbe med rullator kommer fram till mig och säger;

- Jaså du letar efter en tidning du?
*Ja jag gör ju det...
- Ja...jag letar efter potatismos...jag har gjort det i två dagar nu!
* Ojdå! Men har du frågat personalen om hjälp?
Så gick han iväg lite sakta för att sedan vända tillbaka:
- Vet du...du är lik den där, Victoria. Har någon sagt det till dig tidigare?
* Mjo, Mormor brukar säga det.
Och sen mumlade han nåt om mina ögon och gick sakta därifrån igen

Haha så sött...hoppas han hittade sitt potatismos till slut så han slapp leta en tredje dag. Men som dom säger i sagan, så vitt jag vet så är han kvar där än!


Sjöhemmet

Den här veckan har jag hunnit med en hel del städer med långa avstånd till varandra. I helgen var jag i Örebro och kom hem under söndagen, måndag-tisdag var jag i halmstad och igår åkte jag hem till Mamma och Pappa i Värnamo. Idag bär det av mot Halmstad igen och imorgon skall lillasyster firas för att hon fyller 20 och på måndag skall jag till Jönköping....

Tog en fin bild på hampus igår, även om det mest ser ut som en stor hårboll och kanske är mer en bild av hur uterummet ser ut på kvällen...

GLAD MIDSOMMAR!


Fullt ös i Mobilen

Vad är det med folk och fyllesamtal/sms? Inatt fick jag både och från 4 olika personer med jämna mellanrum.
Det roliga är att två stycken skrev exakt samma sak, fast med en halvtimmes mellanrum.
Som tur är så sover jag när jag väl har somnat...


Jag önskar...

...att det knackar på dörren nu och att det levereras ett paket med en riktigt bra kamera till mig helt utan kostnad.
Det kanske är nu man skall be till Gud och säga att "Om du finns, ge mig en kamera, jag lovar att vara dig trogen, gå i kyrkan varje vecka och be för dig varje kväll..."
Och när jag väl "fått" min kamera (som jag egentligen betalat en massa tusenlappar för men är glad ändå), sneglar jag lite snett uppåt och säger tyst "Ok det var schysst att kameran iaf var på rea, men det visar inte din existens helt så det där med bönerna...det är sånt man säger bara, hoppas du förstår det. Men den dagen du....DÅ, ja, då lovar jag att tro på dig!"

Du kände igen dig litegrann eller hur!

Jag tror inte på Gud. En Gud är ett positivt laddat ord, och om det finns en Gud är han inte god, vilket inte alls hänger ihop. Han är självisk och har dumma idéer.
Det enda jag minns ur barnens bibel som jag, precis som många andra barn hade i sitt rum som liten, är en bild av en Far som fått välja en av sina söner att offra till Gud för att visa att han verkligen älskar Gud.
Bilden visar fadern som håller i ungens ena ben och ett svärd i det andra för att klyva ungen mitt itu...
Är det här sunt? Kan man bli så galet troende?
Och alla gräshopporna, den stora översvämningen, torkan. Hur schysst är det?
Läser man dessutom i bibeln förstår man ganska snart att allt är inavel, både människorna och djuren...det var ungefär i det skedet jag slutade läsa den där gången då jag hade bestämt mig för att plöja igenom hela boken.
Men jag har sagt till mig själv att jag någon gång skall läsa både Bibeln och koranen.
Vi får väl se när det blir om jag beslutar mig för att ta steget...det är några sidor att läsa!

Och är det någon som är riktigt troende så sätter jag mig gärna ner och diskuterar kring allt, inga problem, religion är ett både stort och intressant ämne att prata om vare sig man är troende eller inte.


Falsterbo snart

Nu är det snart dags för Falsterbo igen, känns inte som det var längesen jag var där. Och i år skall Jenny tävla om inte Miriam fortfarande är svullen i benet. Kul!
Kul att hon lyckats ta sig dig i alla fall! Det är ju drömmen bland de flesta som rider att någon gång under sitt liv få rida där nere, och speciellt på den stora gräsbanan. Min dröm får nog förbli en dröm i många år till, och tills dess får jag glädjas åt andra!

Hoppas att ni vinner!

JAG KOM IN!

JAG KOM IN PÅ SPECIALISTOFFICERSUTBILDNINGEN!


Hämtade paket på posten

I veckan fick jag sms om att jag kunde hämta ut mitt paket. Och nu har jag min alldeles egna pippitröja/Gotlandströja och slipper låna kläder av folk när jag är ute på krogen. Inte för att det är nåt jag  brukar göra, jag tror förra helgen var den första gången. I vilket fall kommer jag gosa ner mig i den många kvällar den här sommaren!

Pippitröja Offwhite
www.emmamalena.com

Pasta Carbonara

Hur gott är egentligen Pasta Carbonara? Jag som egentligen inte tycker att man skall ha sås till pasta alls mer än köttfärssås har råkat bli väldigt frälst på denna maträtt.
Fruktansvärt enkelt är det också! Jag provade häromdan att göra egen och upptäckte hur snabbt det gick också! Och för att vara min första gång blev den förvånansvärt god!

- Strimla bacon i den storlek du själv tycker är bra
- Hacka lite gul lök
- Hacka lite röd lök
- Bryn bacon och lök tills du tycker det ser bra ut
- Häll på matlagningsgrädde och blanda ihop allt
- Du vill ju ha lite krydda och då sitter svartpeppar fint
- Du har redan förberett pastan och häller nu ner denna i stekpannan
- Strö på med ost tills du tycker allt börjar få den där tjockheten du gillar
- Lägg upp på en tallrik och toppa med äggula
- Ta inte för mkt, man blir proppmätt och matkoma är jobbigt!

Smaklig måltid!

Pasta Carbonara



Trött på att vara ledig

Samtidigt som jag tycker det är nåt fruktansvärt skönt att vara den livsnjutare som jag faktiskt varit den senaste tiden kan man bli lite trött på all denna ledighet. Jag har inte jobbat sen jag kom hem från Kosovo och känner att det är dags att börja göra lite nytta. Tur att jag har Falsterbo framför mig och därefter praktik på Harrys i Värnamo två helger i rad.
Bäst av precis allting hade ju varit om det rullade in pengar på mitt konto hela tiden och att jag kunde jobba lite när jag kände för det, för att vara ledig är rätt bra skönt trots allt!

Mårtenssons i Halmstad

När man är med Sara kan det mesta hända. Vi bestämde oss för att det var Mårtenssons som gällde för kvällen och det såg väl inte alltför lovande ut till en början av kvällen. Men man får ju göra det bästa av situationen och vi slog oss ner med några killar som hade svensexa. En av dom har en sån där snygg Gotlandströja som jag letat efter och jag passade på att försöka lägga diverse bud på den, för att köpa saker från folk på krogen kan vara riktigt roligt! Jag har en snygg hatt som är ärligt köpt av en stackare...det gick inte så bra för mig den här gången däremot och jag fick gå hem utan...Men jag fick i alla fall prova lite =D


Modellfotograferna

Idag skulle vi fotografera oss hos modellfotograferna som var på besök i Värnamo. Det skulle ingå sminkning och man hade fototid 3-4h och därefter fick man köpa bilderna om det var någonting man gillade. Visst det kan ju vara en kul idé.
Men när vi kom dit var hon som tog emot alla oerhört otrevlig och inte service-minded någonstans. Det skulle kosta närmare tusenlappen för att få tre bilder och det var folk som väntat i flera timmar bara för att bli sminkade. Tjejen som tog emot oss sa att det var en timme försenat...men det var inte hela sanningen. Och frågade man henne nåt sa hon bara "det står i mailet". Vilket det inte alls gjorde. När vi frågade efter pris på bilderna sa hon att det står i den här broschyren...vi tittade lite och frågade vart någonstans, för det fanns inte med där heller.....sjukt dåligt så vi gick därifrån.
Det blev pizza och gräddglass på Chaplins. Där är dom MYCKET trevligare och gör dessutom god mat.
Efter allt visade jag runt Sara hemma på gården eftersom hon aldrig varit där tidigare och sen följde jag med henne till Halmstad igen och nu är tanken att vi skall ut och skaka av oss all aggression som byggts upp under dagen!

Imorgon får det bli hemmakväll/eftermiddag med Pappa och Joakim!

Var är tvättstugan?

Det låter nog väldigt konstigt, men jag kan inte hitta tvättstugan. Inte den som är tänkt att jag skall använda, men den som den andra trappuppgången uppenbarligen använder. Det stod iaf varken mitt eller föregående boendes namn på listan.
Under huset är det som en jättelaburint. Gröna dörrar till höger och vänster. en del passar min nyckel, andra inte. En del går till förråd, andra går till nya gröna dörrar.
Jag var nere i källaren för ett tag sedan och hittade knappt hem igen för lamporna släcktes ju givetvis så fort jag varit i ett "rum"....Skall det verkligen vara så här!?


Nyinflyttad!

23 år gammal, precis flyttat in i min tredje egna lägenhet med ingång 13 våning 3 och det är en 3:a!
Kan det bli mer treor?
Det här skall nog bli kanon! tredje gången gillt sägs det ju och bättre läge än så här kan jag nog inte få.
Blir jag hungrig kan jag bara skicka ner en liten korg med pengar i och en lapp där det står vad jag vill ha för mat....rent teoretiskt sett, det lär inte hända även om det hade vart riktigt roligt att iaf ha gjort det!

Själva flytten hit i sig var ganska rolig. Vi kom hit och det var tomt på folk på stan och ingen i vägen på lastzonen. Vi hade däremot hört rykten under resans gång att det var student samma dag i Skövde. No shit sherlock, bara en stund efter att vi landat in med lastbilen var det smockfullt med folk. Jag visste knappt att det fanns så många människor här! Vi bar upp lite grejor men till slut kändes det nästan pinsamt och som om folk tänkte "Måste dom flytta idag? Och varför just nu och HÄR?!"
Det kändes bättre att stå på balkongen och titta på kortegen, resterande lådor och möbler tog vi när allt folk skingrat sig.

TACK för hjälpen Mamma, Pappa, Pia och Robin! Och Joakim såklart som var duktig att bära soffan kvällen före när vi lastade flaket!

Det verkar nästan som att studenterna förföljer mig i år. När jag var på bartenderutbildningen körde dom förbi oss ett antal gånger, veckan efter flyttade jag hit och då var det massa här och sen åkte jag till Sthlm i förrgår och då var det studenter där. Den enda student jag faktiskt har lite koll på (tack vare att Mamma sagt det) är värnamos som tydligen springer ut nästa vecka. Och nej, då är jag inte där utan befinner mig i Örebro, Kan det vara så att studenten tas där uppe samma vecka? Jag b´lir inte förvånad isåfall...




På väg till Skövde!

Nu är vi på väg mot Skövde! Det stora flyttlasset går idag och nästan hela flaket på lastbilen är fullt med saker. Flyttkartonger, vad är det? Mkt skit har jag, och massa i kassar och olika små lådor. Nästa gång jag flyttar (för det lär väl inte vara sista gången) Så skall allt vara i lådor, snyggt uppdelat! Jag har inte en aning om vad det ligger i lådorna jag har. Blir en spännande dag!
Hoppas att mina blommor lever som jag satte ut på balkongen också...två dagar i skinande sol låter inte nyttigt! Inte för blommorna iaf, jag tackar inte nej =)

 



Charm Easy SH

I förrgår red jag på Charm för första gången. Inte för att det var nåt entimmes pass med dressyrkonster eller där vi hade teknikhoppning, men jag red i alla fall!
Först longerade Mamma honom en liten stund för att han skulle få ut lite överskottsenergi. Jag hade väntat mig att det åtminstone skulle bockas lite eller avläggas nåt litet glädjeskutt, men han var väldigt lugn.
Efter det ledde Mamma mig runt ridhuset nåt varv och vi provade att trava på långsidorna sen.
Men det lilla räckte för mig, nu blev jag bara mer fast!


tog en ridtur med lillasyster

Följde med Jenny ut i skogen på en rätt lång runda i skogen, det var trevligt! Jenny sa att hon fick ont i rumpan, då kan du tro hur jag kände som inte ridit på ett halvår!
Vi red förbi Sjöstrands hus och jag var tvungen att ta en bild på deras ponny Kevvie fly.
Det var med honom jag tog min första rosett (som även var min första tävling). 50cm clear round. Tror du att jag var stolt den dan eller!? Efter det har det blivit många tävlingar, både med och utan rosetter...


Chamonix SH


RSS 2.0