Resan till Kefalonia!

Sitter och tänker tillbaka på resan jag gjorde till Kefalonia i somras. För er som gillar Grekland tipsar jag om att åka hit. Jättefina stränder och god mat!
Vi hyrde en vespa som vi åkte omkring på hela veckan för ca 500:- och fick se nästan hela ön tack vare den.
Det var väldigt lugn trafik och högsta hastigheten som visades på skylt var 60km/h.

Bild 1. Myrtos
Bild 2. Jag på väg till Kanali beach för ett kvällsdopp
Bild 3. Inte-utan-min-hjälm Kampanjen







Ensam i Solna...heja gnaget?

Måste ju berätta om en lite rolig sak som hände samma dag vi kom hem från Kefalonia.
Sara skulle släppa av mig någonstans eftersom jag skulle in till Sthlm och möta upp en kompis som jag skulle stanna kvar hos under kvällen. Vi kör en bit och till slut blir det så att Solna blir platsen där jag blir avsläppt...dumpad...lämnad, kalla det vad du vill.
Då tänds ett litet ljus i mitt huvud. "Är det inte i Solna som alla AIK-fans håller till Sara?"
Och då nämnde hon att Råsunda iaf ligger i närheten...
Vi hinner knappt börja prata om det förrän det kommer en stor rakad kille, fullt med tatueringar och ser lite sådär farlig ut med nån t-shirt eller emblem som det stog AIK på.

Jomenvisst, vi var helt rätt ute i våra tankebanor!

Vi kramas hejdå och jag fortsätter med min väska över axeln för att hoppa på pendeln...
På vägen möter jag ett par stycken liknande killar till, även dessa fans/supporters vad man nu kallar det för...och när jag kommer ner till spåret står det ännu en kille med sina arbetarbyxor och en väska där det står;
"Vi är överallt" Och AIK:s märke i jämte....Då kunde jag inte låta bli att småskratta litegrann =)

Tack för hjälpen!

Idag har jag varit på Intersport här i Skövde och fått hjälp med att prova ut ett par nya löparskor. Man fick börja med att sätta på sig ett par "provskor" och springa på ett löpband en kortare stund samtidigt som han filmade benställningen och visade hur man sprang. Jag hade en väldigt tydlig pronation på högerfoten, så nu har jag äntligen kommit underfund med varför jag lyckades springa sönder foten på löpbandet i vintras.

Pronation är att man nästan viker vristen inåt och det blir lättare att stuka foten samt att det tar på knän.
Tydligen är detta väldigt vanligt, men jag hade lite för mkt på just högerfoten och jag fick prova ut ett par skor som skulle passa och fick förklarat hur skon skulle sitta och sen blev det en tur på löpbandet igen där jag fick se vilken skillnad det faktiskt var.
Så skall du köpa ett par nya löparskor rekommenderar jag att gå dit!

Det var helt enkelt dags för mig nu, mina andra har jag haft sen innan inryck i lumpen sommaren 2006.
(Ett par löparskor skall bytas med 1-1.5 års intervaller för att inte gummit skall torka ut och det skall bli för slitet)
ÄNTLIGEN!

Jag har även skrivit in mig på en träningsanläggning här i Skövde där jag fick genomgång tillsammans med en PT (Personlig tränare). Han visade mig runt på gymmet och gick igenom ett program som jag skulle köra och på onsdag skall jag komma tillbaka igen och sen skall vi lägga upp lite mer om min träning. Verkar väldigt seriöst och är inte speciellt dyrt heller. Jag trodde att det skulle kosta bra mkt mer!
Jag skrev in mig och kommer betala ett par hundra i månaden och får då träna hur mkt jag vill. Väljer mana tt ha en PT kostar silverpaketet en tusenlapp för 12 månader och då träffas man ungefär en gång i månaden.
Det känns lite overkill att ta guldpaketet då det ingick medicinska tester men det känner jag att jag gör tillräckligt inom FM!




Det är tyvärr inte killen på bilden som hjälper mig på gymmet...damn


Förbandsintroduktion

Det har börjat närma sig skolstart och i tisdags var det förbandsintroduktion på P4. Lite genomgångar, läkarundersökningar och träffa alla blivande specialister som kommer att jobba på P4 efter utbildningen.
Var förvånad över att det var så pass få man kände igen, men som alltid inom FM var det ju alltid någon!

Nästa vecka är det introduktion på skolan tors-fre, skall bli intressant att se Kvarn för första gången, mitt "blivande hem" dom närmsta 1.5 åren. Trevligt.


Klänning ordnad!

Har blivit tillfrågad att följa med på P7:s högtidsmiddag och haft både ångest och beslutsproblem om vad man skall ha för typ av klänning. Men nu har jag hittat en som jag bestämt mig för att köra på. Den fungerar både ifall det skulle vara bal eller finare cocktailklänning. Ingen bild ute nu eftersom den är hos skräddaren och sys in lite här och var, och ändra uringningen. Den var väldigt djup och det passar sig kanske inte riktigt vid en sådan middag, inte någonstans egentligen!
Nästa helg skall den på!

Sonisphere

Jag var på Sonisphere förra helgen. Aldrig vart med om så mkt regn tror jag! Det slutade med att allt blev en enda lervälling och att folk klädde av sig kläderna för att gyttjebrottas!
Men regnet lättades givetvis när Mötley Crüe kom in på scen! Dom gubbarna kan verkligen fortfarande dra publik! Jag tror nästan alla 47.000 människor som var på festivalen såg dom. Och ändå lyckades jag komma nästan ända längst fram där jag var under hela första låten "Kickstart my heart". Men folk var rentav galna så efter att ha blivit riktigt förbannad på några stycken och det blev svårt att andas tycte jag att det var säkrare att backa bak lite för att kunna se resten av konserten. Inte för att det var så lätt ändå men jag såg nog mer där bak än vad jag gjorde där fram. Vid såna tillfällen försvinner man ju bara ner och känner sig som en dvärg bland massa jättar.

 

 


RSS 2.0