Rensning!

Idag är det en ganska händelserik dag ändå måste jag säga. Jag skall upp på vinden i stallet och rensa ur mina gamla flyttlådor, rida ut med Jenny och sen träffa Sofie inne i stan.

Vad gäller flyttlådorna då talar vi verkligen gamla sådana! Det är från första flytten vi gjorde bla när jag var 11 år och även från flytten när jag var runt 17. Jag känner mig själv och vet med mig att det kommer ta ganska lång tid innan jag är färdig.
Du vet, när man hittar tex en dagbok man skrev när man var 7 år gammal är ju ganska lätt att fastna i, skolkatalogen från mellanstadiet och högstadiet. Jag var ju så smart dessutom att jag skrev ett par beskrivande ord om de flesta jag kände eller visste vem det var i en av mina högstadiekataloger. Tur att jag verkligen inte ogillade någon så pass att man klippte ur den personens huvud eller målade svart med spritpenna som jag minns att en kompis till mig har gjort. Jämfört med hennes katalog är ju min som ny =)
I vilket fall så är tanken att jag skall vara stenhård! Slänga allt skit som man inte kommer plocka fram eller behöva i framtiden, borde sträcka mig till att ha en flyttlåda med den typen av grejer beroende på hur mkt saker jag har (ingen aning).
Men sen kommer det säkert bli så att "den där grejen" måste jag ju behålla, och den som ligger i den lådan kan man ju bara inte slänga, den kan vara bra vid ett sådant tillfälle....suck, jag känner mig själv alltför väl.
Hoppas för min egen skull att jag lyckas slänga det mesta nu!

Hemma igen

Då var släktkalaset över. Kul att träffa alla igen. Emma hade vuxit rätt mkt sen i julas och var lika lång om inte längre än mig nu! Fick en shaker av deras familj och lite pengar av mormor. Hemma sen fick jag en vattenkokare av Mamma och Pappa. Den kommer nog användas väl! Supersmidig och dessutom snygg med blått sken när den är igång. Dom har en likadan fast större, men det behövs ju inte en sån stor.
Hampus var glad när vi kom hem sen! Det blev en liten promenad runt Stadsvik med honom och Pappa. I veckan tycker jag att vi skall börja springa, Pappa är inte like entusiastisk som jag däremot...


Asiatiskt lillebror?

Jag kanske bara är trött, men just nu har jag sjukt roligt.
På bussen sitter det en asiatisk kille som är VÄLDIGT lik min bror. Dom har till och med nästan samma frisyr! Hur är det möjligt att vara så lika?


Släktmiddag

Nu sitter jag på swebusexpress på väg mot Värnamo efter en utekväll i Göteborg.
Skall på släktmiddag för att fira lite diverse olika saker, Carro har fyllt år, det är Mors dag och tre morsor som skall firas och sen verkar det som att jag också skall firas. Känns inte som att det är så jätteviktigt eftersom jag fyllde i mars och det inte är jämnt. Ok om jag inte vart hemma på min 25-årsdag men nu tycker jag inte det spelar så stor roll. Jag firades i Kosovo med kramar, gratulationer och en ask choklad med en burk cola som tvunget skulle ätas upp samma kväll. Jag blev väldigt glad för den presenten! Och sen åt vi faktiskt tårta med familjen under leaven och jag fick säsong 5 av Greys anatomy av päronen. Men det blir ju trevligt att träffa alla igen, har nog inte träffat kusinerna sen i julas...


Lägenhet!

Nu har jag hittat en lägenhet! Skall hämta nycklarna på tisdag är det bestämt. Skall bli roligt att börja fixa och komma i ordning i sitt egna hem igen. Slippa "bo i en väska".
kunde inte fått bättre läge än det här, mitt i centrum och nära till jobbet!


I'm a Bartender!

Då är utbildningen avklarad. Äntligen! Fick ett fint certifikat av EBS och nu skall jag bara ut och söka jobb!
Måste ju hålla kunskaperna uppe då man nog glömmer mkt väldigt snabbt. 80 drinkrecept är kanske inte det man tänker på hela dagarna annars. Skall bli skönt att slippa göra det nu också, jag drömde ju att jag rabblade recepten till slut och vaknade upp av att jag gjrode det i sömnen.
det har minst sagt varit intensivt. Man har lärt sig mkt och det har varit givande trots stressen för alla prov som var. Jag visste att det skulle bli en del plugg, men inte så mkt som det faktiskt var.
Nu vill  man ju ut och prova sina kunskaper och se hur det faktiskt är! Är ju lite skillnad på att få en random drink av en gäst än när läraren beställer 6 olika drinkar på en gång som vi haft i läxa under gångna veckan!



Plugg

Nu kommer det bli en hel del plugg under helgen, måste se till att kunna nästan allt när jag kommer till skolan på måndag.
Vi har barprovet på tisdagen och det är nog det som oroar mig mest av alla proven vi har.
Efter det är det nog flairprovet som jag har svårast för, freepouringen verkar det ju som att knappt nån kommer klara ändå så där känns inte pressen alls lika stor av nån anledning. Varför har man ett så svårt prov om inte ens världseliten som tävlar i det här knappt klarar det?
Sen är det två skriftliga prov också...ett på alla drinkarna vi lärt oss och ett på allt annat vi lärt oss. Men klarar jag inte baren kommer det gå hand i hand med drinkprovet, för det är det som är det stora problemet.
Vart hittar man tabletter som gör att man kan precis allt efter att ha läst det en gång?
Har du några på lager så hör av dig!

Har bara sprit i huvudet

Jag tänker på sprit hela tiden, jag till och med drömmer om det på nätterna. Där både beställer jag och gör egna drinkar. Men för den som tror att jag går omkring och är sugen på alkohol kan tänka om.
Det är alla proven vi har som rör till det lite i huvudet på mig.
Minst ett prov om dan och i fredags hade vi tre, medan resten av Sveriges befolkning var hemma på nåt som kallades för långledighet och firade Kristi Himmelfärd.
Det har varit väldigt roligt de två veckorna som varit, men skall samtidigt bli skönt när det är över. För jag hoppas verkligen att jag klarar kraven på slutproven nästa vecka! Håller tummarna!

7 svåra år


Publicerad: 2010-05-16
Normal text Stor text Extra stor text
En bedrövad Jack Harris upptäckte att det saknades en  pussel
En bedrövad Jack Harris upptäckte att det saknades en pusselbit efter drygt sju års arbete. Klicka på bilden för att se den i ett större format.
Foto: Fran Stothard/SWNS.COM

Slet med jättepussel i sju år - upptäckte att en bit sakas

Efter sju svåra år har han en ändå en bit kvar.

Den dystra upptäckten gjorde en pensionär som trodde att jättepusslet äntligen var färdigt.

Pensionären Jack Harris, 86, är en envis man. Julen 2002 fick han ett jättepussel med 5000 bitar av sin svärdotter.

Det tog honom över sju år att lägga det färdigt.

Eller nästan färdigt, rättare sagt.


Saknas en bit

När han lagt den sista biten på plats och tog ett steg tillbaka för att beundra sitt verk upptäckte han mardrömen. Mitt i pusslet fanns ett litet hål där det saknades en bit.

Han sökte i hela huset men kunde inte hitta den försvunna pusselbiten.

– Han blev så besviken när han upptäckte att det saknades en bit. Det är sorgligt för nu blir pusslet aldrig färdigt, säger hans svärdotter Eve Harris till Daily Mail.

Familjen har kontaktat tillverkaren för att försöka få tag i en reservbit. Men dessvärre tog Jack Harris så lång tid på sig att lägga det att Falcon Games har slutat tillverka det.



En Skämtsam utmaning

Från början var jättepusslet snarast tänkt som ett skämt.

Familjen Harris har som tradition att Jack varje jul får ett pussel. I vanliga fall lägger han dem färdigt lagom till våren, och är mäkta stolt över hur snabb han är.

Den här gången ville Eve Harris ge pensionären en rejäl utmaning med en 1800-talsmålning av konstnären James Tissot i 5000 bitar.

– Vi köpte det på skoj eftersom han brukade skryta om hur snabb han är att lägga dem, säger hon.

Och envise Jack tog sig an utmaningen på samma sätt som alltid: han hällde ut alla 4999 bitar på matsalsbordet.

Planen var att bli färdig till sommaren.

Sju och ett halvt år senare var högen med bitar slut. Men pusslet blir aldrig färdigt.

William Svärd

Whisky och sovmorgon

Igår hade vi teoretiskt prov på whisky. Kunde väl gått bättre men det har varit lite väl mkt nu i veckan som har gjort att jag inte vart riktigt med. Missade dessutom två dagar av utbildningen. Det gäller verkligen att man är med på allting som görs om man inte skall halka efter.
på måndag har vi prov på Brandy, Cognad & Armagnac.
Får försöka öva mkt under helgen så att jag sätter minst godkänt på det provet!

Är hemma hos päronen hela helgen nu och tar det lite lugnt, behövdes känner jag! I morse tog jag en riktig sovmorgon, välbehövlig sådan. Det är otroligt skönt att sova! Underskattat! Jag kan med lätthet sova 12h en natt om jag är trött. Men att stiga upp ur sängen är jag inte nåt vidare bra på och är väl en drottning på snooze...
Jag är medveten om att det inte är bra, men tio minuter till hade ju vart så skönt att få sova, men dom gick ju alldeles för fort och tio minuter till skadar väl  inte.
Vips kan det ha gått en timme och morgonen blir inte alls sådär lugn och skön som tanken var när man ställde klockan.
Jag kan ärligt säga att jag mer än en gång har ställt klockan en timme innan bara för att "tio minuter är ju så skönt..."


En bild säger mer än tusen ord!


Tjockispromenader

Äntligen har jag satt igång med mina morgonpromenader, eller som jag egentligen kallar det - tjockispromenader.
En person jag känner har en flickvän som också håller på med det här, men hon har ett lite finare ord för det.
Hon "PIF:ar" (Promenad innan frukost). Det är ett bra ord, men än så länge får jag nog kalla det för tjockispromenad.
Tror att det blev några kilon under den tiden jag bodde hemma, dom skall bort och sen är det några till som skall försvinna.
Skall bli skönt att kunna börja springa igen! Inte långt kvar nu. Hade tänkt börja om två veckor ungefär med korta rundor innan jag tar längre sträckor. Inte tid eller ork att gå sönder pga att man överanstränger fötter eller knän.
Asfalt är ju inte det bästa för kroppen heller...Kanske borde kolla upp vart man hittar löpspår för någonstans.

Det är skönt med promenaderna i alla fall. Jag har hittat en lagom lång runda på ca 40 minuter. Man blir dessutom piggare och jag kan sitta och plugga innan "skolan" börjar vid nio sen.

Att "sitta offentligt"

Vad är egentligen grejen med att sitta ner, i mitten på den största ytan du kan hitta i ett köpcenter?
Igår när jag kom ut från hemköp satt det två personer, just på det här viset. Jag tittade lite på dom först och suckade litegrann och funderade på vad som sagts om jag hade frågat om varför dom faktiskt satt just där och inte någon annanstans som är trevligare än ett skitigt golv.
Jag kom fram till att svaret blivit att man faktiskt får sitta precis vart man vill och att det är alla människors rätt att vara sig själv, blablabla...
Jag fortsatte rakt fram men kom på att den närmsta utgången var om man gick snett åt vänster och ändrade riktning. Såklart råkade det infalla precis när jag passerat det sittande paret och jag fick en skeptisk blick av de båda. Det var som att man kunde läsa av hur tankarna snurrade. "Måste hon gå precis bredvid oss när det finns så mkt annan yta att gå på?" Det var uppenbart att det var jag som var konstig i det här fallet...

Bartenderutbildning

Då har jag avklarat min första dag på bartenderutbildningen. Min första dag i det som kallas för det civila mörkret, där jag inte varit sen jag tog studenten för snart fyra år sedan.
Det kommer bli fyra intensiva veckor och en hel del plugg på fritiden!

Vi fick lära oss en liten del av hur freepouring går till. När man häller ur flaskan på frihand och skall mäta upp exakta cl i glaset och dessutom kunna göra det till flera drinkar som kanske vill ha lika mkt sprit i.
Efter en hel del spill gick det ju framåt åtminstone. Skall se till att inte doppa flaskan i glaset bara vilket jag hade lätt för...kan man skylla på att baren var för hög?



Valborg

Det har varit en bra helg! Borde egentligen räcka med att skriva så men eftersom det skulle bli mer än tråkigt blir det ett par meningar till.
Det blev en liten spontan resa till Sara i Halmstad i fredags. Jag fick skjuts av en kompis till min lillasyster jag aldrig har träffat innan. Men det gick bra! Tack för skjutsen! Sen åt jag och Sara potatissallad och grillade revben i hennes söta stuga hon bor i. Lite vin senare begav vi oss med buss in till stan. En bussresa som var lite utöver det vanliga...
Det var sjungande studenter på bussen som sjöng alla de möjliga låtar som Halmstad-kändisar gjort. Boten Anna, jag går och fiskar etc Och diverse alla ettor är skit treor är bäst låtar i något nasalt läge.
Efter en stund kom det dessutom ett gäng killar som jag gissar varit på nån slags maskerad, för det var killar utklädda till tanter, Asterix, obelix, Munk och en del annat som man tyvärr inte kunde urskilja.
En drink på Morfars och sen kollade vi läget på Mårtenssons, men där var åldersgränsen 19 och vi vandrade vidare mot Bond istället där vi sen stannade. Riktigt bra musik och strawberry daquirin var som en gastronomisk orgasm.
Borde räcka med den förklaringen!
Under kvällen träffar jag på både en lumparkompis jag inte sett på länge och en kille ur min pluton från Kosovo som var där med en annan som också var med där nere fast från en annan pluton. Oväntat men kul!
Rätt som det var slog klockan tre och det började spelas tryckarlåtar....Men vi hade bara mat i huvudet och rusade upp för att hämta jackorna och rakt in på McDonalds och tog en taxi hem.

På lördagen sen tog jag tåget till Katrine, hon var inte riktigt så trött hon hoppats på efter Valborg så vi gick till SOHO här i Göteborg och tog en öl, och sen vidare till ett annat ställe där vi tog en Mojito och en strawberry daquiri. Båda med Captin Morgan i, vad var grejen med det?
Får kolla upp det där, i den sista passade det inte alls in i men Mojiton fungerade även om det tog väldigt mkt smak av Morgan..
Idag börjar bartenderutbildningen jag skall gå, lär väl få lära mig ett och annat förhoppningsvis!

RSS 2.0