Mat, vad är det?

Börjar bli hungrig och kom på att det nog var iaf 2 dagar sedan jag lagade mat nu...kanske börjar bli läge för det!
Brödet är slut också, willys ligger tre trappor ner och 50m rakt fram, livet är jobbigt...bara att börja traska!


Hög på kaffe!

Tänkte värma upp genom att gå till P4 för att besöka vågen och sen till feelgood för att köra ett gympass.
Det slutade med att jag kom till P4, blev stoppad av Nilsson som insisterade på att jag skulle komma upp och ta en fika eftersom det ändå var lunchdags. 1.5h senare och 2 koppar kaffe kände jag mig berusad. Undrade nästan en stund ifall det var nåt extrakrut i det. Maria sa ju faktiskt att efter ha tagit en mun "åhh, det är Nilsson som gjort kaffet, han gör det så himla bra"...det kanske låg nåt bakom det hon sa som jag aldrig fick veta?
I vilket fall gick jag hem och hämtade ett par extraskor och satte igång. Tre rundor på varje maskin senare kände jag mig ganska nöjd. Mkt lättare än i förrgår!
Och jag var för en gångs skull den som var mest vältränad på hela gymmet, kanske det gav en extraboost?
Jag kanske borde tillägga att vi bara var tre stycken där och det var två som var både längre och kraftigare än mig, så jag har inte fått hybris och tror att jag helt plötsligt blivit vältränad...för dit är det en bit kvar!
Dagens fråga är också, vilken våg skall man lita på; Den som säger att man står still på samma vikt som förut eller den som säger att man har gått ner nästan 3.5kg?


Löptränat

Det blev löpträning på schemat idag. Eller löpa och löpa, men jogga i olika hastigheter längs med 3.5km spåret och med snabb promenad hemifrån som uppvärmning och sen hem igen för nedvarvning. vilket blir ca 3km tillsammans. Så jag får väl ändå känna mig ganska nöjd för idag. Får nog bli en runda till innan jag går upp på 5km. Kanske inte det bästa att rusa iväg när man precis har vart sjuk. Samtidigt som det är hög tid att komma upp i distanser om jag skall anmäla mig till Göteborgsvarvet som är i mitten av maj nästa år.
Plutonchefen vill att hela plutonen skall vara med och gärna tävla mot de andra plutonerna ifall det blir några anmälningar där. Men en halvmara, hur skall mina korvben klara av det!?

 

  


Gym!

Nu har jag precis kommit hem från gymmet. Där har jag inte varit på några veckor nu av olika anledningar.
Men nu skall det sättas fart. Måste ju utnyttja det så mkt som möjligt nu när jag ändå är hemma.
Det gick ganska bra, fick öka på kilon på flera av maskinerna vilket kändes skönt. Det är ju ett tecken på att jag faktiskt har blivit starkare sen jag skrev in mig för en månad sedan!
Nu blir det lite enkel stretching och sen hoppa in i duschen!
Löpträning imorgon?

Snart en 16-årig lillebror

Snart fyller min bror tydligen 16. Han var ju nyss tio!
Jag har iaf sett till att fixa hans födelsedagspresent idag och kan känna mig lite nöjd. Killen i butiken tyckte att jag var en snäll storasyster som la ner energi på att hitta en bra present åt min bror, han fick alltid strumpor av sin syster...
Och jag är ganska nöjd, och vet dessutom vad han skall få i julklapp! Det är bara dom andra i familjen som jag inte lyckats hitta på någonting roligt åt ännu...Är väl dags för dom att börja fundera ifall det är någonting speciallt som behövs just nu.
Själv önskar jag mig fred på jorden och några miljoner. Någon som känner sig manad att uppfylla min önskan?

Homecoming surprises!



Försök att håll tårarna borta...

Söndagsångest?

Ingen söndagsångest den här veckan! Det är måndag och jag sitter hemma i min soffa och funderar på om jag skall gå och träna för att sen bege mig mot P4 och förrådet för att fixa lite märken åt alla som kommer tillhöra P4 efter att utbildningen är klar. Kvarn hade inga konstigt nog så jag hoppas att det finns här, då kan iaf alla som läser för P4 ha ordentligt sydda uniformer.
Skall även börja att läsa igenom hemstudieuppgifterna så att jag inte står där sista dan sen och har allting kvar, den där känslan är inte rolig!

ÄNTLIGEN HELG!

I fredags var det inte först till Kvarn som gällde, utan först därifrån!
Det var en stressig eftermiddag för min del som gällde då jag både bokat in en tvättid och en fika på stan med en kompis. För att sen städa lägenheten och träffa Sara och därefter gå till Pim's för att möta upp några andra och även Katrine som kom med tåget.
En stor stark, var precis vad min kropp behövde!

På lördagen gick jag upp lite tidigare än dom andra för att sola och köpa frukost, sen gick vi till Arena Skövde som har byggt om och besökte deras relaxavdelning där man kunde ligga på en varm hamamsten, bada olika sorters bastu, bada i utomhuspool och duscha i åskväder/tropiskt regn etc. Riktigt fint var det så det kommer bli mer besök där!
Eftersom man får tillträde till hela badet när man går in på relaxen var vi ju tvugna att testa äventyrsbadet också!
Riktigt roligt, men man fick ha bra koll på alla bikinidelar efter att ha åkt "turbo"! Jag fastnade även i en bassäng med en ström som gjorde att man bara åkte med, och barnslig som man är blev det inte bara ett varv, och när jag väl skulle försöka ta mig ur strömmen gick det inte så bra heller, alldeles för mkt folk, för lite att ta tag i och jag skrattade nog för mkt för att egentligen kunna hålla i mig ordentligt.
Undrar vad barnen tänkte egentligen, men jag bjuder på det, precis som ljudet jag lyckades åstadkomma på hamamstenen tack vare vatten och min svank...
Efteråt blev det en tur på stan och sen åt vi pizza och påbörjade förfesten hemma hos mig. Per kom med ett gäng från plutonen och sen gick vi till Bogrens där vi mötte upp fler kändisar.

Söndagen blev väldigt lugn, av nån anledning vaknade vi alla tre vid sjutiden redan men gjorde ett försök att iaf sova till nio-tio tiden som inte lyckades så bra. Katrine tog tåget hem mot Göteborg medan jag och Sara gick till Rådhuset och fikade innan hon också begav sig hemåt.
För min del blev det en kanonhelg! Mer sånt!

Teambuilding

Veckan bjöd på lite utbildningskontroller, samkväm (korv med bröd och cola) på mässen, teambuilding och en föreläsning av Chefen MSS.
Under Teambuildingen jobbade vi gruppvis och löste olika uppgifter stationsvis.

1. Vända en presenning och få hela gruppen att stå på utan att nudda marken eller vrida presenningen som en fjärilsmakaron.

2. Ta sig från A-B mha träpallar, utan att nudda marken och på kortast tid

3. Firning från tornet och linbana högst upp från tornet.

4. Sätta ihop en bår och bära en person på båren uppför ett hinder samt en sträcka i skogen och därefter sätta ihop båren korrekt. Tid och poängavdrag för varje fel.

5. Klurigheter på ett papper där man skulle lista ut vilken ort, stad eller land det skulle vara (ex. Pilsneranka = Öland, Behövs för samarbete = Haparanda, vill naturskyddaren = Värnamo)

Roligt att få jobba tillsammans med gruppen för första gången och en tredje plats av tolv lag får man väl ändå vara nöjd med!


sushikyckling och strykta utbildningar

En ny vecka på kvarn efter en vecka i Skillingaryd där vi hade UGL (Utveckling Grupp Ledarskap).
Det var bra även om det kan bli lite mkt att sitta i en ring och prata känslor och hur man känner för den känslan man just beskrivit osv från morgon till kväll. Men jag tror att alla fick ut någonting av veckan, men olika mkt.
Och det enda som egentligen var negativt där var väl Sodexho som fixade 25st matförgiftningar sista kvällen. Om det var tack vare dålig sallad eller deras sushikyckling får de själva avgöra, för inte var det vinterkräksjukan!

I måndags hade vi samling i stora salen med alla plutonerna för en genomgång.
Vinterutbildningen i Arvidsjaur som skulle vara vecka 8-9 har strukits helt. Tråkigt att inte ha fått uppleva det,
och synd om alla som skall upp till Boden utan att någon gång jobbat i sådan miljö. Grattis!
Vi kommer heller inte att få någon instruktörskurs i SIB:en (strid i bebyggelse), då de reducerar den utbildningen. Väldigt tråkigt då det känns aktuellt och värdefullt att ha den utbildningen.

Andra ändringar i schemat är att jag förmodligen är ledig nästa vecka medan en del har fordonsutbildning.
Det är fortfarande lite oklart ifall jag skall vara kvar eller inte då ett befäl läser upp namn från en lapp där jag inte finns med och jag hittar en annan lapp där mitt namn står med en stund senare. Överraskning på fredag vart min biljett går kanske? Vi skall även ha hemstudier v.40.

Den här veckan har vi utbildningskontroller och dagen har erbjudit enskild orientering, lite engelska, avståndsbestämning/bedömning, p-skott, handgranat, ammunitionskännedom, minor och radio. 
Så för att inte bara skriva negativt om skolan så måste jag säga att det här faktiskt är bra. Alla har väldigt olika erfarenheter sen tidigare och det märks att även om man har utbildning på en del sen tidigare så behövs verkligen en uppfräschning!
Vi har även fått ut en uniform! Även om vi inte kan använda den eftersom vi inte har några märken att sy på,
så vi går just nu omkring i en värdig motoroverall.
Det var alles för idag ha en skön kväll!


Tillfrisknande?

Hoppas!Hoppas!Hoppas!
Gjorde ett ryck och tog mig ner på stan för att möta upp "storebror" med fickvän för en väldigt sen frukost i förmiddags på Rådhuset. Kul att träffa båda! Men jag satt mest och frös och hängde inte riktigt med i samtalet. Men vi satt där i tre timmar iaf! Är nog min längsta "fika" hittills...
Yr och dan gick jag till apoteket och därefter willys för att köpa frukt, orkar inte laga mat och tacogratängen jag gjorde igår luktar (för mig) mest jobbigt och jag vill inte ens titta på den...
Efter att ha knaprat tabletter och druckit och känner att febern faktiskt gett med sig ligger den på 38.5 med min nyinköpta termometer.
Heja heja!

Se hela bilden


Feber

Jaha, det var ju ett bra slut på veckan! Ligga hemma med feber blandat med frossa och massa äckligt svett!
La mig innan klockan slagit nio igårkväll och vaknade nu vid sju, hoppas den ger sig under dagen!
Läste nåt om att man hade väldigt hög feber ifall man fick frossa och skulle söka vård direkt...kanske borde inskaffera mig en febertermometer och avgöra utefter grader. Jag hade ju aldrig orkat ta mig ända till sjukhuset igårkväll för att nån annan skulle ta tempen på mig och konstatera att mkt vatten, svala kläder och ingen träning skulle få mig på bättringsvägen och att jag skulle höra av mig ifall det blev värre eller fortsatte mer än ett visst antal dagar.

 


Spräckta byxor under föreläsning

Onsdag förmiddag var inte min förmiddag helt enkelt. Först tappade jag min ena penna, hade tur och fick låna en penna av killen i jämte. På rasten springer jag upp på mitt rum och hämtar en ny, som slutar fungera efter att ha skrivit max ett halvt A4. SKIT! Som tur var sitter killen med extrapennan bakom och jag frågar ifall jag kan låna den igen, men då är den pennan nästan slut och jag kan knappt läsa vad jag själv skrivit då det mer ser ut som en kråka skrivit...
Under nästa teoripass är det dags att prata om hur viktigt det är att stretcha kroppen. Vi har haft fysiskt stridsvärde hela vecka så allt vi läst och utfört har varit fysiskt.
Vi börjar med några små stretchövningar på golvet i rummet och då hör jag ett litet ljud alldeles för nära mig...tittar ner på mig själv och ser att byxorna spruckit på insidan av låret.
Wohoo! Men den bjöd jag på. Tror att det var en till som fick sina byxor spräckta så jag var iaf inte helt ensam =)

 

Tummen upp! Fast det här var i OS i Aten när Jan-Ove Waldner

(Bild från Aftonbadet)


Skolflicka på nytt då

Då var man tillbaka i skolbänken igen efter några år på vift. Vilket har varit riktigt bra år! Men nu var det dags att ta ännu ett steg fram så att man kan börja jobba "på riktigt" och inte bara skriva ettårskontrakt. Kan ju kännas lite tryggare...

På schemat är det helt andra ämnen än det var sist jag gick i skolan. Då var det samhällskunskap, religion, svenska, naturkunskap och en drös andra ämnen som man såg till att få någorlunda betyg i.
Nu är det utbytt mot Krigsvetenskap, Militärteknik och Militärengelska. Praktiska övningar flera dagar i veckan och i december 2011 är tanken att jag skall slänga kadettvinklarna i sjön och vara klar 1:e sergeant.

Utbildningen kommer att ske på Kvarn som ligger utanför Borenserg i Östergötland. Där har jag blivit tilldelad ett rum som inte riktigt har den standarden man kanske är van vid. Området är placerat någonstans mitt i ingenmansland känns det som och allt jag hört om stället sen tidigare stämde!
Men jag försöker hålla positiv anda och tänker att jag kommer vara riktigt vältränad när jag åker därifrån.
Man kan nog jämföra det lite som i Kosovo, det blir vad man gör det till.

Eftersom vi inte har träffat så många av lärarna eller haft några lektioner har man inte hunnit få någon bild av hurdan utbildningen är, det återstår att se på måndag!



RSS 2.0