Bilder från Sprängutbildningen



Majoren gav ett antal olika gruppuppgifter, vi var tre som fick en uppgift tillsammans där vi skulle spränga ett träd med endast pentylstubin för att visa att det inte är någon bra idé. Tanken var att vi alltså skulle misslyckas med uppgiften.




Vi vill ju såklart göra vad vi kan för att försöka att inte misslyckas utan spränga av trädet. Silvertejp för att få en liten fördämning på den...



Vi nöjer oss inte och sätter dit ett par elefantstrypare och ytterligare med silvertejp, samt använder oss utav två tändställen istället för bara ett, utifall att pentylen skall smälla av sig själv på mitten någonstans, risken finns ju när det är virat 40 varv...
På den nedre delen av trädet ser man ett tidigare försök som gruppen veckan innan oss gjorde.




Vi misslyckades med uppgiften kan man väl säga =) Majoren vart inte helt nöjd när vi faktiskt lyckades spränga av trädet när han ville att vi inte skulle klara av det och påvisade att det tar lång tid att göra den här typen av laddning. vilket är helt sant. Det är verkligen inte det ultimata sättet, men det gick! Och vi vart såkarlt nöjda med oss själva efteråt =)



Efter det att alla sprängningar för veckan var klara, proven skrivna och godkända, kändes det här helt rätt!
Halvtimmen efter att bilden togs putade magen ut ungefär 500g mer än innan och jag kände mig ganska trött...Men man får unna sig ibland och det var helt klart värt det =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0